Meedenken, snelle levering en niet geheel onbelangrijk smaakvolle producten.Remco – Oss
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Dino-Drumstick

Terug

introductie

Voor dit recept gebruiken we een hele fazant maar serveren we alleen de poten als eye-catcher. Dit houdt wel in dat de rest van de fazant voor dit recept niet gebruikt wordt. Aangezien dat het zonde zou zijn om dit weg te gooien hebben we ook nog een recept voor een verrassend broodje “pulled” fazant waar de rest van de fazant perfect in gebruikt kan worden.

De voorbereiding

Pekelen

Zet een pan met 750 ml water op het vuur en voeg het zout, kristalsuiker en laurierblaadjes toe. Kneus de jeneverbessen onder de platte kant van een keukenmes en voeg deze ook toe. Breng het water aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.

Giet de hete basis pekel in een grote (warmte bestendige) bak waar de fazant ook in past (nog niet er in doen) en vul dit af met water tot je twee liter pekel hebt. Laat dit verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de fazant in de pekel en zet dit voor 4 uur in de koelkast. Na 4 uur haal je de fazant uit de pekel, dep je de fazant goed droog en leg deze op een rekje in de koelkast voor 12 uur om het goed te laten drogen.

De bereiding

Snij de poten bij het gewricht los van de fazant en wrijf deze goed in met olie (ook onder het vel) en kruid deze daarna met je rub naar keuzen (wederom ook onder het vel). Pak het onderste gedeelte van de poten in met aluminium folie. Leg deze afgedekt nu op kamertemperatuur weg terwijl je de BBQ voorbereid om op 140°C indirect te garen. Leg de boten indirect op de BBQ (weg van de kolen) en gaar deze langzaam naar een kerntemperatuur van 60°C. Als de poten deze temperatuur bereikt hebben leg je de poten op een bord onder aluminium folie terwijl je de BBQ “vol open” zet om de temperatuur omhoog te krijgen.

Als de BBQ lekker staat de gloeien grill je de poten (waarvan het onderste gedeelte nog steeds ingepakt is met aluminium folie) ongeveer een minuut op 2 a 3 per kant af.

Serveer de poot op een langwerpig bord of plank en smakelijk eten! (oh sta er niet vreemd van de te kijken als sommige eters misschien in eerste instantie wat terughoudend reageren)

comments comments

Aantal personen 2 personen
Fazant
1 hele fazant (met de gehele poten er nog aan)
Rub naar keuze
4 el
olie
Basis Pekel
water
2 liter
Keukenzout
100 gram
Kristalsuiker
25 gram
Laurierblaadjes
2
Jeneverbessen
1 el