Goed vlees en snel persoonlijk contact.Martijn – Mierlo
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Poussin uit de DO

Poussin uit de DO | BBQuality
Terug

Inleiding

Is een paard te groot voor op je bbq? Maar heb je nog wel stro over? Doe dit dan in je Dutch Oven en leg er een poussin (piepkuiken) in!

(dit kan natuurlijk ook met een hele kip in een iets grotere DO)

Voorbereiding

Steek eerst de kolen of briketten aan, zodat deze alvast gaan gloeien. Haal vervolgens de piepkuiken uit de verpakking en dep deze goed droog. Rub de poussin daarna in met de BBQuality chicken rub.

Verdelen van de stro

Leg de stro goed dik verdeeld en langs de zijwanden in de DO.Plaats het piepkuiken in het midden en doe de deksel erop, zorg dat de deksel helemaal gesloten is en er geen stro meer uitsteekt ivm verbranden.




Bereiding

Leg nu wat kolen op een plaat en zet de DO erop, leg nu nog kolen op de deksel zodat er vanaf twee kanten hitte komt. Wacht ongeveer 15 min. Controleer dan even. Hoe heter en groter de kolen hoe sneller de warmte in de DO komt. Het piepkuiken is klaar als het een kerntemperatuur van 78 graden heeft bereikt.

Serveer met leuke bijgerechten en eet smakelijk!

comments comments

Keuken Frans
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:50
Aantal personen 1 persoon

Poussin:
Poussin
1 stuk
BBQuality Chicken rub
1 potje
Stro voor vulling DO
Afhankelijk van de grote van de DO