• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Spareribs bereiden BBQ, basisrecept

Spareribs - BBQuality

Spareribs bereiden BBQ. Verwijder het buikvlies(dun velletje) aan de binnenkant van de ribben. Bestrijk de ribben met een dun laagje olie waaraan je kruiden blijven plakken en waardoor de smaak van je kruiden beter tot zijn recht komt. Rub met je favoriete kruidenmix. Leg indirect op de bbq bij 105º C gedurende 3 uur. Pak de ribben per slab (een hele sparerib) in aluminiumfolie en voeg een flinke scheut appelsap of ananassap toe. Vouw de folie zorgvuldig en goed dicht. Plaats gedurende 1,5 uur terug op de bbq. Haal de ribben nu even van de barbecue en verwijder de folie. De ribben zouden nu gaar moeten zijn. Het vlees heeft zich ongeveer 1 cm tussen de botjes terug getrokken. Breng, indien gewenst met een kwastje een laagje bbq saus op de ribben aan en laat dit een half uur tot een uur `opdrogen` op de bbq.

Hoe bak ik spareribs op de BBQ? BBQuality TV op Youtube

comments comments