Inside skirt

Inside skirt

Wil jij eens iets unieks proberen? Dan is een heerlijke inside skirt van het rund écht iets voor jou. De Nederlandse benaming voor dit stukje vlees is het middenrif. Dit vlees komt van Ierse runderen. Deze runderen grazen op een overvloed aan natuurlijke grassen. In alle rust en met voldoende ruimte. Het is een typisch stuk rundvlees met een stevige bite. Dus niet zo mals als een tournedos maar wel steviger en smaakvoller. Het bevat daarnaast een klein beetje vet, wat het vlees een goede marmering geeft. Daarnaast is het erg makkelijk en snel te grillen. Het wordt beschouwd als één van de weinige vergeten stukken rundvlees. En ook nog eens leuk als je je gasten eens wil verrassen.

Bereidingswijze

Strooi peper en zout op het vlees en laat dit even intrekken. Daarna beide kanten voor een korte periode op hoog vuur grillen. Hoe langer je het vlees laat liggen hoe meer doorbakken het vlees wordt. Daarna het vlees laten rusten in aluminium folie. Dit doe je zodat de sappen zich gelijkmatig door het vlees kunnen verdelen. Het rusten moet even lang duren als het grillen. En dan: Smullen maar!

Met een Inside Skirt kun je veel kanten op. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit artikel, waarin we drie verschillende bereidingswijzen van de Inside Skirt laten zien. Of wat te denken van de bereidingswijze van Driekus, optimaal genieten!

Inside skirt | BBQuality