Terug

Varkenshaas

Varkenshaas

Varkenshaas is een enorm bekend stukje vlees, en wordt in veel keukens over de hele wereld geserveerd. Het is de malste spier van het varken, en het bevindt zich in de rug. Het is een schuin toelopend stukje vlees, dat bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas kun je het beste gebruiken voor onder andere een heerlijk saté-tje. Het middelste gedeelte is het duurst en dit stuk vlees wordt meestal rosé gebraden. (rosé = net aan gaar). Als je het varkenshaasje in stukken van ongeveer twee centimeter dik snijdt krijg je varkensmedaillons. Voor varkensmedaillons zijn héél veel gerechten te vinden. Wij verpakken de varkenshaas per 300 gram, in één pakje zit dus 300 gram.

Varkenshaas bevat weinig vet

Varkenshaasjes bevatten weinig vet. Als je het dunne gedeelte van de haas dubbel slaat en vast zet met bijvoorbeeld een cocktailprikker, kan het vlees overal even gaar worden. Probeer het stukje vlees niet te ver door te bakken, hierdoor kan hij wat droog worden, waardoor hij minder lekker is.

BBQuality staat voor betaalbaar kwaliteitsvlees voor op de barbecue. Ons BBQuality vlees is van nature al heerlijk van smaak, maar met een bbq marinade, ook wel rub genoemd, kunt u uw vlees op de door u gewenste smaak brengen. Bestel uw BBQ vlees vandaag en ervaar de smaak van BBQuality!

Varkenshaas - BBQuality