Double cheeseburger deluxe

Inleiding

De double cheeseburger, een burger met dubbel smeltkaas, dubbel oude kaas krokant en een dubbele 150 gram BBQuality burger van kalfsgehakt. Een zoetzure rode ui en een puntpaprika voor de frisheid.

Voorbereiding

Zoetzuur van rode ui en puntpaprika.

Maak de rode uien schoon en snij deze in zeer dunne ringen. Snij van de puntpaprika de kroon af en verwijder de zaadlijsten. Vervolgens snij je deze ook in dunne ringen. Meng 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels suiker, een snufje zout en peper in een schaaltje. Voeg de gesneden rode ui en puntpaprika er aan toe. Zet het afgedekt weg in de koelkast en roer na een uur even door, zodat alles goed onder het zoetzuur zit.

De oude kaas "krokant" maak je vlak voor het serveren. Verwarm de oven op 180°C en pak een bakplaat met bakpapier. Strooi de geraspte oude kaas in een cirkel die wat groter is dan het broodje. Bak deze in 8-9 minuten af en laat ze afkoelen op een stukje keukenrol. Tegelijkertijd kun je de kaiserbroodjes afbakken.

Tijdens het afbakken van de oude kaas "krokant', kun je chorizoworst zeer fijn snijden en zonder boter bakken in een skillet of koekenpan. Laat het afkoelen op een stukje keukenrol. Bak ook de ontbijtspek krokant.

Maak ook de witte uien schoon en snij deze in halve ringen. Bak ze in het vet van het ontbijtspek.

Aan de slag met de double cheeseburger deluxe!

Houd de ui en gebakken spek warm in een skillet of koekenpan. Was de sla en dep deze heel goed droog. Verwijder van de tomaten de kroon en snij deze in plakken. Ondertussen is de bbq hoger opgestookt om direct te grillen.

Lek de zoetzuur van rode ui en puntpaprika goed uit.

Vet het rooster licht in met olijfolie en grill de BBQuality burgers door aan beide zijden een grillruit te maken en op het laatst leg je op iedere burger een plak cheddarkaas om deze even mee te laten smelten. Een beetje rosé mogen ze wel zijn. Snij 2 kaiserbroodjes door en snij van 2 kaiserbroodjes de kap en onderzijde af (Deze is voor in het midden). Rooster de gesneden zijde kort op de BBQ.



Burger bouwen!

Pak de onderkant van een kaiserbroodje, leg een oude kaas "krokant" erop. Vervolgens wat sla, 3 plakjes tomaat en wat zoetzuur, dan een burger met cheddarkaas waar je eerst wat BBQ-saus op doet. Vervolgens strooi je de chorizo stukjes er overheen. Hierna het gebakken ontbijtspek en wat gebakken ui. De volgende laag begint met het middelste broodje en daarna nog een keer in dezelfde volgorde. Als laatste de bovenzijde van het kaiserbroodje en steek een spies of satéprikker door het broodje om omvallen te voorkomen.

Geniet van jouw zelfgemaakte double cheeseburger deluxe! Smakelijk eten!!!