Diamanthaas

Bekijk onze recepten

Surf en turf recept | Langoustines en diamanthaas

Surf en turf recept | Langoustines en diamanthaas

Een heerlijk surf en turf recept. Deze keer met Angus diamanthaas en langoustines. Verder gecomplementeerd met een bisque.
Bekijk het recept over Surf en turf recept | Langoustines en diamanthaas
Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept | BBQuality

Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept

In dit Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept gaan we het stuk dunne lende vullen met een mals stuk Angus diamanthaas.
Bekijk het recept over Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept
Surf 'n' Turf spies recept met rucola-mayonaise | BBQuality

Surf ‘n’ Turf spies recept met rucola-mayonaise

Dit Surf 'n' Turf spies recept met rucola-mayonaise is makkelijk om voor te bereiden, makkelijk om te bereiden en oprecht een gerecht wat in de smaak valt!
Bekijk het recept over Surf ‘n’ Turf spies recept met rucola-mayonaise
Spies van diamanthaas recept met een oosters tintje | BBQuality

Spies van diamanthaas recept met een oosters tintje

Spies van diamanthaas recept met een oosters tintje. Een heerlijke malse saté van diamanthaas. Erg lekker in combinatie met de Oosterse marinade.
Bekijk het recept over Spies van diamanthaas recept met een oosters tintje
iamanthaas_recept_in_franse_mosterd_marinade_met_krieltjes_en_maïs

Diamanthaas in franse mosterd marinade met krieltjes en maïs

Dit heerlijke diamanthaas recept is echt een keer wat anders en zeker de moeite waard om eens te proberen op de bbq of in de oven.
Bekijk het recept over Diamanthaas in franse mosterd marinade met krieltjes en maïs
BBQ vlees | BBQuality | Diamanthaas | Jodenhaas

Diamanthaas recept

Met dank aan Mac's Barbecue pit hebben we dit overheerlijke diamanthaas recept op onze website staan. Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt.
Bekijk het recept over Diamanthaas recept

Diamanthaas, caveman style

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je een Diamanthaas (ook wel jodenhaas genoemd) direct in de kolen bakt. Deze manier van bakken noemen we caveman-style.

De caveman-style is een eeuwenoude techniek waarbij vlees direct op gloeiende kolen wordt gelegd, wat een unieke, rokerige smaak geeft die niet te evenaren is met traditionele grillmethodes. Dirk neemt je mee in de subtiele kunst van deze bereidingswijze, waarbij de Diamanthaas het stralende middelpunt is. Terwijl het vlees sissend en knetterend in de kolen ligt, deelt Dirk zijn expertise over de perfecte garing en het behouden van die heerlijke sappigheid. De Diamanthaas, met zijn malse structuur en rijke smaak, is de perfecte kandidaat voor deze ruige, maar sublieme bereiding.

Na het bekijken van deze aflevering zul je geïnspireerd raken om zelf deze bijzondere caveman-style techniek te proberen en je gasten te verrassen met een onvergetelijke BBQ-ervaring.

Diamanthaas

Diamanthaas bestellen bij BBQuality

Diamanthaas is een stukje vlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd. Joden mochten van oudsher geen vlees uit de achterkant van het rund eten. Jacob vocht, zo leert de bijbel, immers met een engel die de heup van de aartsvader ontwrichtte. Daarom is eten uit de achterkant van een rund taboe. Het stukje vlees tussen de schouders van het rund was echter zeer populair onder de Joodse bevolking. En daarom heet het stukje vlees ook wel jodenhaas. Weet jij dat ook weer!

De diamanthaas/jodenhaas

Het stukje vlees wordt nog wel eens verward met een longhaas. Dit klopt niet, want de longhaas bevindt zich tussen de ribben van het rund. De diamanthaas is een puntig stukje vlees, die je eigenlijk aan de vorm al kan herkennen.

De diamanthaas is bovendien het meest malse stukje vlees uit de schouder van het rund. Dit komt omdat het vlees nooit een werkfunctie heeft gehad. Je kunt de diamanthaas op verschillende manieren bereiden, maar aan te raden is om het eerst op direct vuur dicht te schroeien, waarna je het op indirect vuur langzaam laat garen. Je kan het in kleine stukjes snijden, maar ook serveren als een soort ossenhaas. Kortom, je kunt veel kanten op!

Dat je er veel kanten mee op kunt, kun je zien in dit recept. Hier laten we zien dat je met een diamanthaas prachtige gerechten op tafel kunt zetten!

Diamanthaas: de kunst van het bereiden op de BBQ of kamado

Het bereiden van diamanthaas op een BBQ of kamado is een ware kunst die vakmanschap en precisie vereist om de rijke smaak en delicate textuur van dit exclusieve vlees volledig tot hun recht te laten komen.

Het begint allemaal met de keuze van hoogwaardige diamanthaas, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen, waarbij de marmering en versheid van het vlees van vitaal belang zijn voor de uiteindelijke smaak.

Het kruiden van het vlees is een cruciale stap; gebruik grof zeezout en versgemalen zwarte peper om de natuurlijke smaak te verbeteren. Terwijl kruidenrubs een optie zijn, moet de focus altijd liggen op het vlees zelf.

Verwarm de BBQ of kamado voor tot ongeveer 180°C en zorg voor een heet grillrooster om die perfecte korst te creëren. Plaats de diamanthaas indirect boven de hittebron, sluit het deksel en voeg een vleugje rokerigheid toe.

Houd de kerntemperatuur in de gaten met een vleesthermometer en streef naar ongeveer 52°C voor een rosé resultaat. Zodra dit punt is bereikt, haal je het vlees van het vuur en gril je het kort aan beide zijden voor die smakelijke korst.

Laat het vlees enkele minuten rusten onder aluminiumfolie om de sappen te laten verspreiden en snijd het dan tegen de draad in. Zo behoud je de optimale malsheid en kun je genieten van de perfecte balans tussen smaak en textuur.

De kunst van het bereiden van diamanthaas op de BBQ of kamado vergt geduld en zorgvuldigheid, maar de beloning is een culinair meesterwerk dat je smaakpapillen zal betoveren en je gasten zal imponeren. Het is een kunst die een onvergetelijke smaakervaring creëert en je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tilt. Dus, laat diamanthaas schitteren als het stralende middelpunt van je volgende BBQ- of kamado-avontuur.

Koop de magische diamanthaas met BBQuality

Klaar voor een culinaire ontdekkingstocht? Duik in de wereld van de diamanthaas bij BBQuality. In onze selectie presenteren we je alleen het allerbeste, en daarbinnen neemt de diamanthaas een prominente plek in. Regel het gemakkelijk: bestel vóór 24:00 uur en krijg jouw zorgvuldig geselecteerde diamanthaas de volgende dag al in huis. BBQuality staat garant voor een ongeëvenaarde smaak en sublieme kwaliteit. Laat je verleiden door de voortreffelijke textuur en rijke smaak van onze diamanthaas.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verkpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Diamanthaas