Maminha

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe kan ik een maminha (tri-tip) bereiden op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je op twee verschillende manieren een maminha op de BBQ kan bereiden. De maminha wordt ook wel tri-tip, ezel of liesstuk genoemd. Een heerlijk stukje vlees! Erg lekker in combinatie met bijvoorbeeld asperges van de BBQ! 

De twee bereidingen die Dirk laat zien zijn een bereiding van een steak van de maminha. Deze gaat hij direct boven de kolen grillen. Hij kruid de steak alleen met wat peper. Na de bereiding brengt hij het vlees op smaak met wat zout.

Bij de andere bereiding gaat hij het vlees voor een langere tijd garen op indirecte hitte. Dirk voorziet de maminha (tri-tip) van de BBQuality Steak Rub kruiden. 

Voor beide bereidingen heeft hij een paar leuke side-dishes bedacht. Kijk zelf maar welke dit zijn! Veel kijkplezier.

Meer informatie

Maminha

Maminha  (tri-tip) bestellen bij BBQuality

Het liesstuk, in andere delen van de wereld bekend onder uiteenlopende namen als “maminha”, “tri tip” en in sommige Nederlandse kringen liefkozend “ezeltje” genoemd, is een stuk vlees dat lange tijd onder de radar is gebleven in Europa. Deze snit, afkomstig van de achterkant van het rund, is vooral populair in Brazilië, waar het vaak wordt gegrild op grote barbecues en wordt geserveerd tijdens traditionele ‘churrasco’ feesten.

Bij BBQuality zijn we altijd op zoek naar unieke stukken vlees om onze klanten te verbazen en verrassen. Het liesstuk is mals, sappig en heeft een kenmerkende driehoekige vorm, vandaar de benaming “tri tip”. Of je het nu grilt, bakt of braadt, dit vlees belooft een smaaksensatie te zijn.

Probeer het eens: maminha

Maminha, een naam die misschien nog niet zo bekend is in Nederland, maar dat zal snel veranderen. Dit stuk vlees, dat uit de “bottom round” wordt gesneden, is een delicatesse in Brazilië. Het staat bekend om zijn sappigheid en rijke smaak. In Nederland staat het bekend als het liesstuk, ezel, “een stukkie pas getrouwd” in Amsterdam, of “eerste huwelijksstuk” in Twente. Hoe je het ook noemt, het is eenvoudig te bereiden en altijd een succes.

BBQ of kamado: maminha bereiden

Ben je klaar om je barbecuevaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Probeer het dan eens op de grill. Dit veelzijdige stuk vlees is ideaal voor de BBQ (zowel kolen als gas) en kan worden bereid als een steak of gebruikt worden in stoofpotjes. Een Braziliaanse voedselgids noemt het zelfs “Een filet mignon voor de grill,” een absolute must voor elke BBQ-liefhebber.

Koop je Maminha bij BBQuality

Bij BBQuality streven we ernaar om je de beste culinaire ervaring te bieden, en daarom hebben we de maminha aan ons assortiment toegevoegd. We willen je kennis laten maken met deze smaakvolle delicatesse die tot voor kort vooral in Brazilië bekend was. Bestel vandaag nog en ervaar de veelzijdigheid van dit stuk rundvlees.

Kies voor kwaliteit en breng de Braziliaanse smaak naar jouw tafel met maminha van BBQuality. Of je het nu op de BBQ of kamado bereidt, je zult versteld staan van de smaak. Bestel nu en geniet van dit heerlijke stukje vlees, bereid volgens de hoogste standaarden van kwaliteit. Je culinaire avontuur begint hier.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?