Bavette/vinkenlap

Bekijk onze recepten

Wagyu entrecote en dry aged bavette recept | BBQuality

Wagyu entrecote en dry aged bavette recept

Wagyu entrecote en dry aged bavette recept: een delicatesse van heerlijk mals vlees, een krokante korst en een sausje. Dit wil je niet missen!
Bekijk het recept over Wagyu entrecote en dry aged bavette recept
Angus flank steak taco’s recept | bavette | vinkenlap | BBQuality jouw online slager.

Angus flank steak taco’s recept

In dit Angus flank steak taco's recept leg ik uit hoe je heerlijke gegrilde flank steak taco’s maakt. Geïnspireerd door de Mexicaanse keuken.
Bekijk het recept over Angus flank steak taco’s recept
Angus bavette (vinkenlap) Valentijn recept | BBQuality

Valentijn Angus bavette recept

Verras jij jouw Valentijn met dit mooie Valentijn Angus bavette recept? Een recept gemaakt met de malse Angus bavette(vinkelap) uit Uruguay.
Bekijk het recept over Valentijn Angus bavette recept
Angus bavette steak recept | BBQuality

Angus bavette steak bereiding recept

Angus bavette steak bereiding recept. Een makkelijk recept, maar daardoor niet minder lekker. De angus bavette steak is zeer smaakvol en snel te bereiden.
Bekijk het recept over Angus bavette steak bereiding recept
Spies bavette varken vinkenlap recept | BBQuality

Spies met bavette van het varken recept gevuld met rode tapenade

Dit spies met bavette van het varken recept gevuld met rode tapenade is leuk om te maken en erg smaakvol. Dat wordt smullen. Eet smakelijk!
Bekijk het recept over Spies met bavette van het varken recept gevuld met rode tapenade
Bavette Mole Aioli | BBQuality

Bavette Mole Aioli

Bavette Mole Aioli, een verrassende maar oh zo lekker combinatie! Je zult versteld staan van de mooie smaakjes die samenkomen. Smakelijk!
Bekijk het recept over Bavette Mole Aioli
Tartaar/maanvlees 04

Steak Tartaar van Bavette

We gaan hem de bavette dit keer niet bakken als een biefstuk maar we gaan hem rauw opeten. Een heerlijk steak tartaar recept!
Bekijk het recept over Steak Tartaar van Bavette
Mele's Fajita's - BBQuality

Mele’s Fajita’s

Mele's fajitas! Een recept waarin Mele laat zien hoe je met bavette overheerlijke fajita's op tafel kunt zetten. Verras je gasten!
Bekijk het recept over Mele’s Fajita’s

Bavette Nederlands Dubbeldoel met een steak koffie rub

Deze bavette Nederlands Dubbeldoel met steak koffie rub wil je niet missen! Super lekker vlees met een verrassende toevoeging van de rub.
Bekijk het recept over Bavette Nederlands Dubbeldoel met een steak koffie rub
Angus bavette/vinkenlap

Angus Bavette recept met krieltjes en cherrytomaatjes

Een heerlijk Angus bavette recept met krieltjes en cherrytomaatjes. Een simpel, maar bovenal lekker gerecht dat ook niet teveel tijd in beslag neemt.
Bekijk het recept over Angus Bavette recept met krieltjes en cherrytomaatjes
Angus bavette vinkenlap grass fed | BBQuality

Bavette bereiden op de BBQ, basisrecept

Bij BBQuality bieden we je allerlei recepten aan voor de BBQ. Wil je een bavette bereiden op de BBQ? Kijk dan snel op onze pagina voor een basisrecept.
Bekijk het recept over Bavette bereiden op de BBQ, basisrecept

Video

Hoe bak ik bavette op de BBQ?

In deze meeslepende video deelt Dirk niet alleen de kunst van het bereiden, maar ook het onderscheid tussen verschillende soorten bavette die beschikbaar zijn in onze shop. Laat Claus je begeleiden door de unieke eigenschappen van elke bavette-soort uit te leggen, terwijl Dirk stap voor stap laat zien hoe je deze smaakvolle stukken vlees perfect kunt bereiden op de barbecue.

Ontdek de veelzijdigheid van Bavette en verrijk je culinaire kennis met waardevolle inzichten van onze experts. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of een enthousiaste thuiskok, deze video opent de deuren naar een wereld van smaak en expertise. Ga mee op deze smakelijke reis en ontdek de geheimen achter het grillen van de diverse bavette-varianten!

Meer over onze Bavette/Vinkenlap

Bavette/Vinkenlap, bestel kwaliteit bij BBQuality

Bavette, ook wel bekend als vinkenlap, is weer helemaal terug van weggeweest! Ontdek de veelzijdigheid en heerlijke smaak van dit stuk vlees door het te bestellen bij BBQuality, dé specialist in hoogwaardig vlees.

Bavette: de smaakvolle vinkenlap

Hoewel bavette een tijdje in de vergetelheid raakte, is het nu mateloos populair. Dit stuk vlees, afkomstig uit de zij van het rund, staat bekend om zijn stevige bite en malsheid. In Nederland wordt het ook wel 'vinkenlap' of 'maanvlees' genoemd. Probeer de onderscheidende smaak van bavette, het liefst op z'n Frans geserveerd: bijna rauw aan de binnenkant met een mooie gebruinde buitenkant. Snijd het vlees tegen de draad voor optimale malsheid.

BBQ of kamado: bavette perfect bereiden

Bavette leent zich uitstekend voor bereiding op de BBQ of kamado. Zorg dat je jouw BBQ of kamado verwarmt tot een temperatuur van ongeveer 200-220 graden Celsius. Dit zorgt voor een goede hitte om het vlees mooi te grillen zonder het te verbranden. De kerntemperatuur hangt af van hoe je het vlees wilt hebben. Houd voor medium-rare een kerntemperatuur aan van ongeveer 55-60 graden Celsius. Voor een medium resultaat houd 60-65 graden Celsius aan. En voor well done naar 70 graden Celsius of hoger. Gebruik altijd een vleesthermometer om de kerntemperatuur nauwkeurig te controleren.

Ontdek de verrassend lekkere vinkenlap bij BBQuality

Sluit je culinaire ontdekkingsreis af door bavette te ontdekken bij BBQuality. Ontdek niet alleen de klassieke bavette, maar ook de vinkenlap - een fijnere structuur met talloze mogelijkheden. Probeer deze bavette soorten nu zelf en ervaar de smaakvolle wereld van hoogwaardig vlees. Bestel vandaag nog bij BBQuality en laat de smaak van bavette/vinkenlap je culinaire horizon verbreden!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Bavette