Mele’s Fajita’s

Mele's Fajita's - BBQuality

De start

Mele's fajita's! Een recept waarin Mele laat zien hoe je met bavette overheerlijke fajita's op tafel kunt zetten. Verras nu je gasten met dit verrassende recept!

Om te beginnen, mix limoensap, sojasaus en de zonnebloemolie in een ruime kom. Maak vervolgens de bruine suiker, komijn, zwarte peper, chilipeper en de knoflook fijn in de keukenmachine. Giet daarna de mix van limoensap, sojasaus en zonnebloemolie nu toe in de keukenmachine en mix alles goed door elkaar.

De zip-zak

Snijd het vlees in 2 gelijke delen. Dat is makkelijker bij de bereiding omdat de bavette niet over de gehele lengte dezelfde dikte heeft.
Snijd daarna de paprika’s in gelijke repen en de ui in halve cirkels. Doe deze groenten vervolgens in een zip-zak en schep hier 1⁄3 van de marinade bij. Doe het vlees in een zip- zak met de rest van de marinade. Leg de zakken ten slotte voor 3 tot 10 uur in de koelkast om te marineren. Marineer het vlees niet langer dan 10 uur.

Op de BBQ

Bereid de barbecue voor met een directe en indirecte zone en laat hem goed heet worden. (225°C – 250°C) Als de barbecue op temperatuur is, haal je de bavette uit de zakken en dep je ze droog met een stuk keukenpapier. Bereid de bavette indirect tot ze een kerntemperatuur bereikt hebben van 48°C – 50°C. Daarna grill je ze direct boven de hete kolen tot ze mooi bruin zijn en een kerntemperatuur bereikt hebben van 55°C. Leg de bavette op een bord onder een stuk aluminiumfolie om te rusten en na te garen. (niet op de barbecue) (bewaar eventueel in de oven op 50°C)

Roerbak de groenten in een hete wok/pan/bakplaat tot sommige groente wat lekker donker worden. Snijd de bavette na het rusten haaks op de draad in dunne repen, giet het vleesvocht over de groenten en roer alles nog eens goed door.

Serveer met warme tortilla’s, zure room en guacamole.

Eet smakelijk!

En nu in beeld..