Côte de Boeuf

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe kan ik een Cote de Boeuf bereiden op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering gaat Dirk aan de slag met een Cote de Boeuf. Hij gaat deze bereiden op een zoutsteen. Zoals Dirk zegt “steengrillen voor gevorderen”.

Dirk gaat het vlees alleen kruiden met peper en zout, meer heeft dit smaakvolle vlees niet nodig. Hij gaart het vlees tot een kerntemperatuur van 55 graden Celsius. Het vlees is dan mooi medium.

De zoutsteen wordt mee verwarmd in de kamado. Door de zoutsteen te gebruiken doseer je de warmte. Hierdoor kun je dit wat dikkere stuk vlees wat makkelijk gelijkmatig laten garen.

Als garnituur heeft Dirk er wat aardappeltjes bij. Deze worden ook gebakken op de zoutsteen.

Dit recept met gebakken aardappeltjes is een simpel, maar erg smaakvol gerecht! 

Eet smakelijk!

Meer informatie

Côte de Boeuf

Bestel de heerlijke côte de boeuf bij BBQuality

Bij BBQuality bieden we je de kans om te genieten van een gastronomische ervaring met onze voortreffelijke côte de boeuf. Deze steak staat bekend om zijn weelderige marmering, waarbij vet in het spiervlees doordringt, wat de smaak alleen maar ten goede komt. Ontdek hoe je deze heerlijke steak bij ons kunt bestellen, bereiden en ervan kunt genieten.

Probeer de côte de boeuf: een juweel onder de steaks

Côte de boeuf, ook wel bekend als ribstuk, is een ware delicatesse voor fijnproevers. Het wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund en bevindt zich aan de voorkant van de rug, dichtbij de lende. Het vlees is van nature malser dan dat van de lende, dankzij de minder gespierde aard van dit gebied. Hierdoor heeft het vlees een fijnere structuur en smelt het als het ware in je mond. Bovendien is de duidelijke vetstructuur altijd aanwezig, waardoor de smaak intens en vol is.

De naam “côte de boeuf” is afkomstig van de Franse term die vaak wordt gebruikt om een dik gesneden ribeye steak met het bot eraan te beschrijven. Het wordt beschouwd als een premium stuk vlees dat wordt gewaardeerd door liefhebbers van hoogwaardig rundvlees. De côte de boeuf is niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een lust voor het oog wanneer deze op de barbecue ligt.

BBQ of kamado: perfecte bereiding voor côte de boeuf

Als je van plan bent om de côte de boeuf op de barbecue te bereiden, raden we aan om een indirecte grillmethode te gebruiken. Hierbij schroei je het rundvlees eerst dicht op directe hitte en laat je het vervolgens langzaam garen op het indirecte deel van de grill. Deze bereidingswijze vergt wat tijd, maar de uiteindelijke smaak is meer dan de moeite waard. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt gehouden en laat het vlees aan het einde van het grillen even rusten. Hierdoor kunnen de sappen zich gelijkmatig over het vlees verspreiden, resulterend in een sappige en smaakvolle steak.

Ontdek de côte de boeuf bij BBQuality

Bij BBQuality streven we ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit vleesproducten te bieden, en de côte de boeuf is daar geen uitzondering op. Deze steak is een perfect voorbeeld van vakmanschap en smaakbeleving.

Dus waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog de côte de boeuf bij BBQuality en trakteer jezelf op een culinair avontuur. Geniet van de rijke smaak en textuur van deze premium steak, bereid volgens je favoriete recepten, en maak van je maaltijd een onvergetelijke ervaring. Smakelijk eten!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Côte de Boeuf
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?