Speenvarken

Bekijk onze recepten

Speenvarken recept | BBQuality

Speenvarken recept

Dit speenvarken recept is een indrukwekkend BBQ-gerecht om te maken voor een groot gezelschap. Heerlijk mals en sappig! Probeer nu!
Bekijk het recept over Speenvarken recept
Gerookt speenvarkenham recept | BBQuality

Gerookt speenvarkenham recept

In dit gerookt speenvarkenham recept gaan we een hammetje roken met appel of kersenhout. Dit geeft een hele mooie smaak aan de speenvarkenham.
Bekijk het recept over Gerookt speenvarkenham recept
Crown roast speenvarkenrack recept | BBQuality

Crown roast ratatouille

De crown roast ratatouille: een fantastisch gerecht met onder andere speenvarkenracks. Je gasten zullen versteld staan van jouw kookkunsten!
Bekijk het recept over Crown roast ratatouille

Overheerlijk speenvarken recept

In deze video wordt het enige echte speenvarken bereid! Dit recept is de perfecte keuze voor wie een groot gezelschap wil verwennen met een onvergetelijke barbecue-ervaring. Met dit gerecht zet je echt iets speciaals op tafel. Dit varken is een echte eyecatcher en biedt een perfecte kans om indruk te maken op jouw gasten!

Meer over onze Speenvarkens

Bestel een speenvarken bij BBQuality voor een culinair spektakel!

Als je op zoek bent naar iets buitengewoons voor een grote groep gasten, is een speenvarken een uitstekende keuze. De presentatie van een heel varken aan het spit of op de barbecue is niet alleen spectaculair om te zien, maar zorgt ook voor een overheerlijke smaak. Dit wil je niet missen!

Probeer het unieke genot van speenvarken!

Een speenvarken, dat tussen de 2 en 6 weken oud is, dankt zijn naam aan het feit dat het nog melkvoeding krijgt van de moeder. Het vlees is malser en zachter dan regulier varkensvlees.

Belangrijk om te weten: de exemplaren die worden verkocht als speenvarken hebben vaak een uniek karakter, bijvoorbeeld met een gebroken pootje, wat betekent dat ze geen goede kwaliteit van leven meer hebben. Dat is de reden dat ze worden verkocht.

Ontdek het genot van speenvarken bij BBQuality

Bij BBQuality bieden we je de kans om een heerlijk en uniek speenvarken te bestellen. Creëer een geweldige ervaring voor jezelf en jouw gasten door dit smaakvolle en indrukwekkende vlees te serveren!

Hoe maak je een speenvarken op de BBQ?

Voor een knapperig zwoerd (huid) bereid je het speenvarken voor door het zwoerd één dag van tevoren in te kerven en grof zout in te wrijven. Laat het zout een nacht intrekken, veeg het de volgende dag af en dan ben je klaar om het varken te bereiden!

Een speenvarken van 5 tot 6 kilo heeft ongeveer 8 uur nodig om te garen. Maak de BBQ klaar met een indirecte opstelling en breng de temperatuur naar 120/130 graden Celsius. Een kerntemperatuur van rond de 92 graden Celsius zorgt voor perfect gegaard vlees.

Tegen het einde van de bereiding stook je het vuur hoog op voor een smakelijke crackling. Het zwoerd wordt knapperig met bubbeltjes als teken van perfectie. En ja, je kunt het zwoerd mee serveren, het is zelfs super lekker! Zodra de kerntemperatuur is bereikt, haal je het varken van de BBQ en laat je 'm één uur rusten onder aluminiumfolie.

Het varken dat je bij BBQuality bestelt, komt zonder ingewanden, waardoor het ideaal is om te vullen met smakelijke kruiden en groenten.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat voor varkensvlees is er allemaal?
Wat is het beste varkensvlees?
Wat is varkensvlees?
Wat is het malste varkensvlees?
Wat kost een kilo varkensvlees?