Winter BBQ

Wanneer de zomer af is gelopen betekent dat absoluut niet dat ook de barbecue opgeborgen moet worden. Sterker nog, ook tijdens de koude wintermaanden kun je blijven genieten van de lekkerste barbecuegerechten. Wat dacht je van een heerlijk stuk langzaam gegaard vlees met kerst, of verras je gasten met originele gerechten tijdens de winter BBQ.

Hoe organiseer je een winter BBQ?

Een barbecue organiseren in de winter. Het klinkt misschien gek, maar voor steeds meer mensen met een overkapping of een buitenkeuken een hele leuke en originele manier om mensen te ontvangen. Belangrijk voor de winter BBQ is om te zorgen dat je gasten er lekker warmpjes bij zitten. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische kachel en leg dekentjes klaar. Dit zal de sfeer van je winter BBQ ten goede komen. Daarnaast is een goede voorbereiding natuurlijk enorm belangrijk. Bedenk dus van te voren wat je wilt eten en voor hoeveel personen je dit moet klaarmaken. Meer handige tips voor een geslaagde winter BBQ? Lees dan ook eens onze blog.

Winter BBQ met kerst

Het jaarlijkse kerstdiner is een moment waarop we graag uitgebreid willen eten en altijd een beetje willen uitpakken. Maar heb je er al eens aan gedacht om de barbecue aan te steken met kerst? Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je er voor kiezen om met z’n alle onder de overkapping te gaan staan en genieten van een heerlijke winter BBQ. Is dit nou echt te koud? Dan kun je er ook voor kiezen om het vlees hoofdgerecht van je driegangenmenu op de barbecue te bereiden en binnen op te eten. Mogelijkheden genoeg dus!

Heerlijke vleesgerechten voor de winter BBQ

Of je nu alleen het hoofdgerecht of de complete maaltijd op de winterbarbecue bereidt. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de opbouw van de avond en de grote van de groep. Ga je voor een traditioneel stuk ‘kerstvlees’, zoals een rollade, picanha of bavette? Of ben je meer een wild liefhebber? Dan raden we de eendenborstfilet, wildzwijnrack of hertenrack aan.