Porchetta recept
Heerlijk recept voor een speciale dag. Leuk en bovendien redelijk makkelijk om te maken. Probeer dit heerlijke porchetta recept daarom ook snel.
Bereidingswijze porchetta
Leg het buikspek met de zwoerd kant omlaag. Wrijf het buikspek vervolgensin met zeezout en vers gemalen zwarte peper. Laat dit daarna minimaal 15 minuten intrekken.
Snijd ondertussen ook de rozemarijn en knoflook fijn. Bestrooi na 15 minuten de buikspek met knoflook, rozemarijn, tijm en venkelzaad. Verdeel de tenslotte de kruiden gelijkmatig over het buikspek.
Leg de blaadjes salie op de kruiden.
Rol het buikspek daarna op en bind vervolgens het strak op met slagerstouw. Snijd tenslotte een paar keer licht in het buikspek en wrijf het vervolgens helemaal in met olijfolie.
Maak de daarna barbecue gereed op een temperatuur van 150 °C. Rijg de buikspek verder aan het spit en gaar deze gelijkmatig op 150 °C in circa 3 uur.
Laat de porchetta vervolgens 10 minuten rusten voor het aansnijden.