Entrecote

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe bak ik een entrecote? - BBQuality

In dit filmpje laten we zien hoe je een perfecte entrecote bakt. Over het algemeen is het aan te raden om het vlees eerst dicht te schroeien op hoog vuur. Bak het daarna op laag vuur rosé. Op de barbecue zou je in dit geval een stuk in kunnen richten waar je het vlees direct kan bakken, en een stuk waarop je het indirect kan verwarmen. Zout het vlees pas na het bakken.

Een essentieel onderdeel van het bakken van entrecote is de techniek van het dichtschroeien. Door het vlees eerst kort op hoog vuur te bakken, wordt het oppervlak snel dichtgeschroeid, wat resulteert in een smaakvolle, gecarameliseerde korst die het sappige binnenste van het vlees beschermt. Vervolgens is het de kunst om de entrecote op een lager vuur verder te garen tot de gewenste rosé garing.

Voor de barbecue-enthousiastelingen onder ons, is de dual-zone methode de perfecte aanpak. Dit betekent dat je een directe hittezone creëert voor het dichtschroeien en een indirecte hittezone voor het rustig laten garen van de entrecote. Deze methode zorgt ervoor dat je de volledige controle hebt over het garingproces, waardoor je het vlees naar wens kunt bereiden.

Meer informatie

Entrecote

Entrecote bestellen bij BBQuality

Entrecote is een stuk rundvlees, gesneden uit de dunne lende. Engelse benamingen die ook wel gebruikt worden voor dit mooie stukje vlees zijn striploin en/of faux fillet. Het is een herkenbaar stukje vlees, met een mooi laagje vet aan de rand. Meteen een eerste tip: snijd dit randje niet weg, ook als je niet zo van vet houdt! Dit vet gaat tijdens het bakken namelijk wat smelten en komt daarom de smaak van het vlees ten goede. Wanneer je niet zo vet houdt, kun je dit vet na het bakken alsnog wegsnijden! Wanneer je entrecote letterlijk vertaald vanuit het Frans naar het Nederlands, krijg je ’tussen de ribben’. Weet je ook meteen waar het precies vandaan komt.

Entrecote varianten

Bij BBQuality hebben we verschillende varianten op de entrecote in ons assortiment. Zo hebben we de ‘reguliere’ entrecote, maar ook de angus variant. Dit stuk vlees afkomstig van graangevoerde runderen is ontzettend mals. Ook de kalfsentrecote is bij ons te krijgen. Kalfsentrecote is een stuk malser dan de runderentrecote. Ook hebben we de Wagyu-entrecote is ons assortiment. Zoals je leest, een zeer ruim assortiment van entrecotes.

Entrecote bereiden op de BBQ of kamado

Het bereiden van entrecote op de BBQ of kamado is een kunst die liefhebbers van gegrild vlees keer op keer kunnen waarderen. Het begint met de keuze van een hoogwaardige entrecote, een premium stuk rundvlees dat bekend staat om zijn sappigheid en smaak.

Voordat je begint, breng je de entrecote op kamertemperatuur en kruid je deze met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Voor extra smaak kun je ook knoflook, rozemarijn of andere kruiden toevoegen.

Verwarm de BBQ of kamado voor tot een hoge temperatuur, meestal rond de 200-220°C. Leg de entrecote direct boven de hete kolen en gril deze kort aan elke zijde om een mooie korst te creëren.

Om de gewenste gaarheid te bereiken, gebruik je een vleesthermometer. Voor medium-rare, streven naar een kerntemperatuur van ongeveer 54-57°C. Haal de entrecote van het vuur en laat deze enkele minuten rusten onder aluminiumfolie om de sappen gelijkmatig te verdelen.

Snijd de entrecote in plakjes tegen de draad in om de malsheid te behouden en serveer direct. De smaakvolle combinatie van sappigheid, kruiden en rokerige aroma’s maakt entrecote bereid op de BBQ of kamado tot een onvergetelijke culinaire ervaring. Geniet ervan tijdens je volgende outdoor kookavontuur.

Over het algemeen is het aan te raden om het vlees eerst dicht te schroeien op hoog vuur. Bak het daarna op laag vuur rosé. Op de barbecue zou je in dit geval een stuk in kunnen richten waar je het vlees direct kan bakken, en een stuk waarop je het indirect kan verwarmen. Zout het vlees pas na het bakken. Een laatste tip van het huis: hat heel lekker is bij entrecote is verse dragon.

BBQuality: Waar entrecote een meesterwerk is

Ben je er klaar voor om je BBQ-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Ontdek nu de entrecote van topkwaliteit bij BBQuality. In ons uitgelezen assortiment van vleeswaren, schittert de entrecote als een ware ster. Met een eenvoudige bestelling vóór 24:00 uur, ontvang je de volgende dag jouw zorgvuldig verpakte entrecote van absolute topkwaliteit. Laat je betoveren door de smaakexplosie en ongeëvenaarde kwaliteit die BBQuality te bieden heeft. Waar wacht je nog op? Haal vandaag nog dit sublieme stuk vlees in huis voor jouw volgende diner of BBQ

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Entrecote