Kalkoen

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe kan ik een kalkoen bereiden op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laten Dirk en Claus zien hoe je op een redelijk eenvoudige manier een overheerlijke kalkoen kan bereiden op je BBQ, kamado of in de oven. Het gerecht wordt gecomplementeerd met champignonsaus. We weten zeker dat je je gasten hier erg blij mee maakt.

Dirk begint met het roosteren van wat fruit en groene kruiden, zout en peper. Dit doet hij in de braadslee op de BBQ. De BBQ heeft een dome-temperatuur van 175 graden Celsius. Hij zet de braadslee 15 minuten op het directe gedeelte van de BBQ.

Hierna gaat hij verder met de voorbereiding van de Franse kalkoen. Hij bestrijkt wat dikker gesneden Parmaham in combinatie met kruidenboter onder de huid van de kalkoen brengen. Dit geeft smaak en het beschermt tegen uitdroging. Als het fruit en de kruiden geroosterd zijn dan gaat hij hiermee de kalkoen vullen. Als laatste kruid Dirk het vlees met de BBQuality Chicken Rub. Nu is de het vlees klaar om op de BBQ te gaan!

Dirk legt het gekruide vlees in een een braadslee. De BBQ heeft nog steeds dezelfde temperatuur, maar de braadslee gaat nu op het indirecte gedeelte. Het kalkoenvlees heeft ongeveer 45 minuten garing nodig per kilo. Als het gevogelte een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt is deze klaar.

Zoals gezegd serveert hij het kalkoenvlees met champignonsaus.

Veel kijkplezier en eet smakelijk!

Meer informatie

Kalkoen

Kalkoen bestellen bij BBQuality

Bij BBQuality bieden we een exclusieve delicatesse aan: de franse kalkoen. Deze kalkoen staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en heerlijke smaak. Het bereiden ervan is niet alleen een culinair avontuur, maar ook een leuke uitdaging, vooral tijdens speciale gelegenheden zoals kerst. Onze kalkoenen variëren in gewicht van 2,0 tot 6,0 kilogram. Reken ongeveer 400 gram per persoon als dit het hoofdgerecht is. Wil je een grotere stuk? Geen probleem! Stuur een e-mail naar paul@bbquality.nl, en we regelen het voor je. Geniet van de smaakvolle kalkoen van BBQuality!

Probeer het eens: kalkoen

Het is niet alleen een heerlijke culinaire keuze, maar ook een gezonde optie. Kalkoenvlees zit boordevol belangrijke voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamine B6, B12, niacine en zink. Het magere karakter van kalkoen maakt het een verstandige keuze in vergelijking met sommige andere vleessoorten. Bovendien is kalkoenvlees veelzijdig en kan het op verschillende manieren worden bereid om aan verschillende smaakvoorkeuren te voldoen.

BBQ of kamado: kalkoen bereiden

Hoe bereid je de perfecte kalkoen op de BBQ of kamado? Het begint met zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail. Hier zijn enkele bereidingsmethoden die je kunt overwegen:

Roosteren: Roosteren is een traditionele en populaire manier om kalkoen te bereiden, vooral tijdens feestelijke gelegenheden zoals Thanksgiving. Breng het vlees op smaak met kruiden en smeer het in met boter of olie. Plaats de kalkoen in een voorverwarmde oven en rooster volgens de instructies op basis van het gewicht van de kalkoen.

Roken: Als je op zoek bent naar een unieke smaak, overweeg dan om de kalkoen te roken. Gebruik een smoker en voeg rookhout toe voor extra smaak. Het roken van kalkoen kan wat meer tijd vergen, maar het resultaat is een heerlijk gerookt stuk vlees dat je gasten zeker zal imponeren.

Vullen: Traditioneel wordt kalkoen vaak gevuld met een vulling op basis van brood, kruiden, groenten en soms vlees. Zorg ervoor dat de vulling volledig gaar is voordat je de kalkoen serveert.

Ongeacht de bereidingswijze is het essentieel om de interne temperatuur van het vlees te controleren om ervoor te zorgen dat het volledig gaar en veilig is om te eten. De aanbevolen minimumtemperatuur voor gevogelte is meestal 74 graden Celsius.

Koop je kalkoen bij BBQuality

Ontdek de exclusieve wereld van kalkoen bij BBQuality. Bestel vandaag nog jouw kalkoen en maak van je maaltijd een culinair hoogtepunt. Kies voor kwaliteit en geniet van de smaakvolle, malse kalkoen die BBQuality te bieden heeft. Je culinaire avontuur begint hier.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Kalkoen