Kalkoendrumstick recept

Kalkoendrumstick recept | Grote mannen kalkoendrumstick | BBQuality

Inleiding

Deze kalkoendrumsticks zijn al gepekeld en voorgegaard, waardoor je er gemakkelijk en snel een heerlijke snack van kunt maken. In dit kalkoendrumsticks recept gaan we de drumsticks in ontbijtspek wikkelen en vervolgens aflakken met een honing-knoflookglazuur. Hierdoor krijg je een sappige en smakelijke snack.

Ingrediënten

Ingrediënten

Benodigheden:


Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng de dome-temperatuur naar 160 graden Celsius.

Bereiding

Roken

Rol de kalkoendrumsticks in met het ontbijtspek en leg ze vervolgens op de BBQ. Voeg het blokje rookhout toe aan de kolen voor een extra rooksmaak. Maak ondertussen de glaze door de honing, jus d'orange, sojasaus, gember en knoflook in een pannetje te doen en deze tot de helft in te laten koken.


Garen

Gaar de drumsticks rustig tot ze een kerntemperatuur van 72 graden Celsius hebben bereikt; dit duurt ongeveer een uur. Het is belangrijk om de temperatuur geleidelijk te laten stijgen, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt en sappig blijft. Dit langzame garingsproces zorgt ervoor dat het vlees mals en vol van smaak blijft. Smeer na een half uur de drumsticks al een keer in met de glaze om de zoete en hartige smaken goed in het vlees te laten trekken. 

Smeer de drumsticks nog een keer in met de glaze als ze bijna gaar zijn, zodat er een mooie, glanzende laag ontstaat die bijdraagt aan zowel de smaak als het uiterlijk van de drumsticks. Deze tweede laag glaze helpt ook om een licht gekarameliseerde buitenkant te creëren, die heerlijk kleverig en smaakvol is.

Zodra de gewenste kerntemperatuur van 72 graden Celsius is bereikt en de drumsticks een prachtige, gekarameliseerde buitenkant hebben, haal je ze van de BBQ. Laat de drumsticks even rusten voordat je ze serveert, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen door het vlees. Dit zorgt voor een nog malser resultaat en voorkomt dat de sappen eruit lopen bij het aansnijden

Serveren

Strooi er aan het eind nog wat sesamzaadjes en fijngehakte bieslook overheen. De sesamzaadjes voegen een lichte knapperigheid en een subtiele nootachtige smaak toe die perfect samengaan met de zoete en hartige glaze. Deze finishing touch geeft niet alleen een extra laag smaak, maar maakt het gerecht ook visueel aantrekkelijker, waardoor het een echte blikvanger is op je tafel. 

Eet smakelijk!

Wil je dit recept ook in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV.

Maak je mijn kalkoendrumstick recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!