Biefstuk

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe bak ik een biefstuk? - BBQuality

In dit filmpje laten we zien hoe je de perfecte biefstuk bakt.

Meer informatie

Biefstuk

Biefstuk is wellicht het allerbekendste stukje vlees dat er is en het is dan ook een verzamelnaam waar vele vleesproducten onder vallen. Biefstuk is het magere, malse spiervlees afkomstig van het rund. Het woord komt van ‘beefsteak’, vrij vertaald als vlees van het rund. Biefstukjes kunnen bovendien uit verschillende delen van een rund kopen. Ook kunnen ze verschillen in malsheid en prijs. Simpel toch? Maar inderdaad, heel specifiek is deze definitie nog niet. Dat komt omdat biefstuk eigenlijk een soort verzamelnaam is.

Zoals al aangeven, vallen er vele vleesproducten onder de categorie ‘biefstuk’. Denk bijvoorbeeld ook aan tournedos, entrecote en ossenhaas. Om enige structuur in deze wirwar van producten aan te brengen en het overzichtelijk te houden, zijn dit allemaal aparte categorieën geworden bij BBQuality. Toch blijven er dan een aantal geweldige producten over die we jou niet willen onthouden! Denk bijvoorbeeld aan een kogelbiefstuk, of de dikke lende. Prachtige producten en heerlijk mals!

Gras- of graangevoerd

In de verschillende biefstukken kan nog wel eens een verschil in smaak zitten. Dit komt door de omstandigheden waarin de dieren leven. Sommige dieren krijgen gras te eten, anderen graan. Het verse gras, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het vlees een typische smaak. En wat het de smaak nu extra bijzonder maakt is dat de dieren de laatste 100 dagen met extra granen gevoerd worden. Vandaar dat je de term dan ook vaak hoort grainfed. Dat wil dus zeggen: graangevoerd. De andere term die vaak word aangegeven bij Angus is grasgevoerd oftewel grassfed. Graangevoerd vlees heeft een andere smaak en is vaak wat malser dan grasgevoerd. Dat komt omdat de runderen vetter worden door de extra granen. En zoals de meeste mensen ondertussen weten, vet is smaak. Veel mensen zijn altijd nog bang voor vet maar dat is niet nodig. Het vet in het graangevoerde vlees smelt langzaam weg en proef je niet terug in je mond. Alleen als smaak. 

Kortom, laat je nu verrassen door een heerlijk biefstukje van BBQuality. Mals en een ware traktatie voor iedereen aan tafel. 

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?