Biefstuk
Bekijk onze recepten

Angus kogelbiefstuk met pepersaus recept

Taurus kogelbiefstuk recept met Balsamico uiencompote

Reebiefstuk van de BBQ met gegrilde groente recept

Struisvogelbiefstuk met herfst risotto recept

Reebiefstuk met gesmolten marcaires recept

Wildzwijnbiefstuk met een vleugje koffie recept
Video
Hoe bak ik een biefstuk? - BBQuality
In dit filmpje laten we zien hoe je de perfecte biefstuk bakt.
Meer informatie
Biefstuk
Biefstuk is wellicht het allerbekendste stukje vlees dat er is en het is dan ook een verzamelnaam waar vele vleesproducten onder vallen. Biefstuk is het magere, malse spiervlees afkomstig van het rund. Het woord komt van ‘beefsteak’, vrij vertaald als vlees van het rund. Biefstukjes kunnen bovendien uit verschillende delen van een rund kopen. Ook kunnen ze verschillen in malsheid en prijs. Simpel toch? Maar inderdaad, heel specifiek is deze definitie nog niet. Dat komt omdat biefstuk eigenlijk een soort verzamelnaam is.
Zoals al aangeven, vallen er vele vleesproducten onder de categorie ‘biefstuk’. Denk bijvoorbeeld ook aan tournedos, entrecote en ossenhaas. Om enige structuur in deze wirwar van producten aan te brengen en het overzichtelijk te houden, zijn dit allemaal aparte categorieën geworden bij BBQuality. Toch blijven er dan een aantal geweldige producten over die we jou niet willen onthouden! Denk bijvoorbeeld aan een kogelbiefstuk, of de dikke lende. Prachtige producten en heerlijk mals!
Gras- of graangevoerd
In de verschillende biefstukken kan nog wel eens een verschil in smaak zitten. Dit komt door de omstandigheden waarin de dieren leven. Sommige dieren krijgen gras te eten, anderen graan. Het verse gras, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het vlees een typische smaak. En wat het de smaak nu extra bijzonder maakt is dat de dieren de laatste 100 dagen met extra granen gevoerd worden. Vandaar dat je de term dan ook vaak hoort grainfed. Dat wil dus zeggen: graangevoerd. De andere term die vaak word aangegeven bij Angus is grasgevoerd oftewel grassfed. Graangevoerd vlees heeft een andere smaak en is vaak wat malser dan grasgevoerd. Dat komt omdat de runderen vetter worden door de extra granen. En zoals de meeste mensen ondertussen weten, vet is smaak. Veel mensen zijn altijd nog bang voor vet maar dat is niet nodig. Het vet in het graangevoerde vlees smelt langzaam weg en proef je niet terug in je mond. Alleen als smaak.
Kortom, laat je nu verrassen door een heerlijk biefstukje van BBQuality. Mals en een ware traktatie voor iedereen aan tafel.

Veelgestelde vragen
Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Wij willen geen onduidelijkheden over het bestellen en verzenden via onze site. We versturen alle producten bevroren. Dit doen we om de temperatuur in de doos zo goed en lang mogelijk te waarborgen. We weten inmiddels uit ervaring dat het verzenden van zowel vers als bevroren vlees in de doos ervoor zorgt dat het bevroren vlees sneller ontdooid door de temperatuurverschillen in de doos.
Hoe wordt het verpakt?
Het door jou bestelde vlees wordt verpakt in een kartonnen doos met dubbele golflaag voor extra isolatie. Daarin komt een extra isolatielaag van gegolfd karton met daarin koelelementen, ook wel icepacks genoemd, om het vlees extra te koelen. De icepacks zorgen ervoor dat de temperatuur langdurig onder de 5 graden blijft. Op deze manier kan het vlees gewoon mee met de koerier en ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn gewenste temperatuur behoudt.
Daarnaast zijn de icepacks volledig biologisch afbreekbaar. Je knipt de ontdooide zakjes open, zet de kraan open en de gel kan zo door de gootsteen en het papier bij het oud papier.
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Een Box met vers gedraaid gehakt uit onze eigen slagerij. Goed kippenvlees van kippen van een langzaam groeiend ras. En iedere maand 4 heerlijke verrassingsproducten om ook eens iets anders te eten. Iedere eerste donderdag van de maand ontvang je je box met vlees voor 14 maaltijden per maand. Je kan kiezen voor klein (2-3p), middel (3-4p) of groot (4-5p).
