Bife de tira met beenmerg rode portsaus recept

Bife de tira met beenmerg rode portsaus recept | BBQuality

Inleiding

Bife de tira is een mooi stuk vlees om aan een stuk te garen en dan met iedereen te delen. Bij een mooi stuk vlees als dit hoort een lekkere rijke saus en heerlijke verse gegrilde groenten. Zo wordt dit een mooi gerecht om samen te delen en midden op tafel te zetten. Lees hieronder mijn Bife de tira beenmerg rode portsaus recept.

Ingrediënten

Bife de Tira

Beenmerg portsaus

 • Beenmerg jus van het bakken
 • 100 milliliter rode port
 • 200 milliliter runderfond
 • peper en zout

Gegrilde groenten

 • Courgette 1 stuk
 • Aubergine 1 stuk
 • Lente-ui 1 bosje
 • Trostomaatjes 250 gram
 • Sunny stuff rub 2 eetlepels
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ met een helft voor directe hitte en andere helft voor indirecte hitte.  Als het mogelijk is dan plaats de directe kant zo dicht mogelijk op de kolen. Laat de BBQ opwarmen tot een dome-temperatuur van 220 graden Celsius. Warm de skillet meteen mee op aan de indirecte zijde.

Bife de tira

Haal de bife de tira ruim voor dat je hem gaat gebruiken uit de koelkast, zodat deze al iets op temperatuur kan komen. Smeer het stuk vlees goed in met de BBQuality steak rub. Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed gekruid is.

Grillen

Nu gaan we de bife de tira goed aangrillen boven de heten kolen. Begin eerst met het vet naar beneden. Als het vet mooi gekleurd is draai hem dan op een andere kant. Doe dit tot alle kanten mooi gekleurd zijn en er een krokante korst aan de buitenkant zit.

Plet nu de knoflook iets met een mes. Leg nu het stuk vlees in de skillet en doe er de beenmerg, knoflook, tijm en rozemarijn erbij. Als de been merg gesmolten is kun je om de paar minuten de sappen steeds met een lepel over het vlees gieten. Sluit tussendoor wel de deksel van de BBQ. Gaar de bife de tira nu tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius.

Rusten

Haal het vlees uit de skillet en leg op een bord haal ook de tijm, rozemarijn uit de skillet en leg dit bovenop het vlees. Dek het vlees losjes af met wat aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten of tot alles klaar is.

Beenmerg rode portsaus

Nu kun je de platesetter van de indirecte helft uit de BBQ halen. Zet de skillet nu direct boven de hete kolen met de knoflook en de jus van de beenmerg en vlees er nog in. Giet nu voorzichtig de rode port erbij. Breng dit aan de kook en laat tot 1/3de inkoken. Als je nog een 1/3de over hebt en de port is mooi stroperig voeg dan de fond doe. Breng dit weer terug aan de kook en laat dit dan weer inkoken tot de helft. Breng de saus nu op smaak met peper en zout indien nodig.

Gegrilde groenten

Haal bij de lente-ui een gedeelte van het groen af en bewaar dit. Gebruik dit in ander gerecht. Haal eventueel ook de droge buitenste bladeren eraf. Voor de courgette en de aubergine; snij eerst biede uiterste einden eraf en snij ze vervolgens in de breedte door de midden, zodat je iets kortere stukken hebt. Snij ze nu in ongeveer gelijke parten. Doe de lente-ui, aubergine en courgette in een kom en giet er een goed grote scheut olijfolie bij. Voeg de rub eraan toe en meng dit goed door elkaar.

Grillen

Grill nu alle groenten direct boven de kolen. Ook de tomaten mogen direct gegrild worden. Draai ze regelmatig om tot ze overal mooie grill strepen hebben en de tomaatjes goed gepoft zijn.

Serveren

Leg alle groenten mooi verdeeld over een grote snijplank of bord. Na het rusten van het vlees kun je deze in mooie plakken snijden en bij de groenten erbij leggen. Giet een gedeelte van de saus over het vlees en serveer de rest er nog apart bij.

Eet smakelijk!

Heb je mijn bife de tira met beenmerg rode portsaus recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.