Ossenhaas

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

4 bereidingen van Ossenhaas! - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je met 1 ossenhaas, 4 heerlijke gerechten op tafel kan zetten. Stuk voor stuk erg lekker! Zeer de moeite waard om dit filmpje te kijken! Hij begint met vliezen van de runderhaas, ook wel runderhaas genoemd. De Engelse benaming is tenderloin. Van de kop van de haas maakt Dirk een klassieke tartaar. Het tweede gerecht is een carpaccio. Het derde gerechtje is een runderbouillon met ossenhaaspuntjes. Als laatste laat Dirk zien hoe je op de BBQ een tournedos kan bereiden. De tournedos snijdt Dirk uit de centre cut van de runderhaas. Hij bakt deze mooi rosé met een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. 4 smaakvolle bereidingen zoals je leest. Zo zie je maar hoe veelzijdig dit stuk vlees is. Eet smakelijk!

Meer informatie

Ossenhaas

Ossenhaas bestellen bij BBQuality

De ossenhaas, een bijzonder bekend stukje vlees. En terecht, vinden wij! De ossenhaas is een deel van de rug van het rund. Deze spier ligt op de wervels in de buikholte van het rund en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het vlees is enorm mals, omdat het een fijne structuur en vrijwel geen bindweefsel heeft. Hierdoor is het dan ook het meest malse vlees van het rund. Van de ossenhaas worden de welbekende tournedos gesneden.

Bij BBQuality bieden we de hele ossenhaas (ook wel runderhaas genoemd) aan, die je bij ons kunt bestellen. Dit prachtige stuk vlees heeft nog steeds het vliesje erop zitten, dat je gemakkelijk met een scherp mes kunt verwijderen. Het is belangrijk om dit te doen, want het vliesje kan de smaak van dit extreem malse vlees beïnvloeden als je het niet verwijdert. Als je liever geen tijd wilt besteden aan het verwijderen van het vliesje, bieden we ook de centre cut van de haas aan, waarbij het vliesje al volledig is verwijderd.

Een hele ossenhaas is prachtig om in zijn geheel te bereiden in de oven of op de barbecue. Door de haas in zijn geheel te bereiden, blijft het binnenste van het vlees heerlijk sappig, omdat de hitte niet kan doordringen tot de kern van de ossenhaas. Dus, of je nu kiest voor een hele ossenhaas met vliesje of de centre cut, bij BBQuality kun je rekenen op topkwaliteit ossenhaas voor jouw culinaire avonturen. Bestel vandaag nog en ontdek de ongeëvenaarde smaak en tederheid van dit bijzondere stuk vlees waar BBQuality voor staat.

Ontdek de ongeëvenaarde smaak van ossenhaaspuntjes

Laat je verleiden door de onvergelijkbare smaakbeleving van ossenhaaspuntjes. Dit buitengewone stuk vlees is afkomstig van runderen die met zorg zijn grootgebracht op een uitgebalanceerd dieet, waaronder hop en maïs, gedurende maar liefst 180 dagen. Deze zorgvuldige voeding resulteert in een ongeëvenaarde tederheid die zich ergens tussen rosbief en dikke lende bevindt.

Bij BBQuality zijn we trots op ons vermogen om dit exclusieve product aan te bieden, dat al door velen is geprobeerd en als favoriet is omarmd. We nodigen je van harte uit om deze unieke ervaring zelf te beleven: de sappigheid, de malsheid en de onovertroffen smaak van onze ossenhaaspuntjes. Bestel nu en laat je verwennen door de premium kwaliteit die BBQuality te bieden heeft.

Ossenhaas: meesterschap op de BBQ of kamado

Bij het bereiden van ossenhaas, een kunst op zich, is het essentieel om de vetkant van het vlees in kruispatroon in te snijden. Vervolgens masseer je het met zeezout en een vleugje peper. Het is aan jou of je het vlees nog wilt voorzien van een smaakvolle rub.

Het perfectioneren van ossenhaas op de BBQ of kamado vergt een sublieme balans tussen de juiste temperatuur en precisietiming. Verwarm je BBQ of kamado tot 160°C en bereid het vlees indirect tot de kerntemperatuur 52°C bereikt voor een rosé resultaat. Voeg een prachtige, knapperige korst toe door het kort aan beide zijden op hoge temperatuur te grillen. Geef het vlees even de rust die het verdient en snijd het dan tegen de draad in om de optimale malsheid te behouden. Het eindresultaat is een onvergetelijke heerlijke smaakervaring.

Laat je betoveren door de magie van ossenhaas met BBQuality

Sta je klaar om jouw BBQ- of kamado-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Het is tijd om kennis te maken met de ossenhaas van BBQuality. In ons assortiment tref je enkel de crème de la crème van vleesproducten aan, waarbij de ossenhaas een prominente plaats inneemt. Bestel voor 24:00 uur en ontvang de volgende dag je zorgvuldig verpakte stuk ossenhaas van topkwaliteit. Laat je betoveren door de smaakexplosie en de ongeëvenaarde kwaliteit die BBQuality te bieden heeft. Waar wacht je nog op? Haal nu het beste stukje vlees in huis voor je volgende diner of BBQ!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?