• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Ossenhaas met bacon jam recept

Ossenhaas recept met bacon jam | BBQuality

Inleiding

Dit Ossenhaas met bacon jam recept is een heerlijke combinatie.
We snijden uit de ossenhaas een centre cut, die eerst op de plancha gebakken wordt en daarna laten we deze rustig indirect doorgaren bij een dome-temperatuur van 100 graden Celsius.
Hierbij maken we een heerlijke bacon jam, gestoofde bospeen in bouillon met walnoot-olie en spruitjes met druiven.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Benodigdheden

Bereiden van de ossenhaas met bacon jam

Ossenhaas schoonmaken

Begin bij het bereiden van een ossenhaas altijd met het ‘schoonmaken’ van het vlees. Dat betekent dat je het grootste gedeelte van het vlies wegsnijdt met een scherp mes.

Snijd vervolgens de uiteindes van het vlees eraf, zodat enkel het middenstuk overblijft. Deze uiteindes kunnen gebruikt worden voor een heerlijke ossenhaasspies bijvoorbeeld. Bestrooi de rest van de centre cut met zeezout en peper.

Bakkuhh!

Nu is het tijd om het vlees klaar te maken op de barbecue. Maak ‘m klaar voor indirecte bereiding.

Bak eerst de ossenhaas rondom bruin en laat ‘m daarna rustig doorgaren tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Hiervoor gebruik je natuurlijk je kernthermometer.

Bacon jam maken

Het bereiden van de bacon jam is vrij simpel.

Start met het snijden en bakken van de bacon. Giet de gebakken bacon daarna over in een zeef, zodat de olie grotendeels verdwijnt. Snijd daarna een ui en knoflook fijn en gooi dit in de pan. Daar mag vervolgens de gebakken bacon bij…

Serveren van de ossenhaas

Wanneer zowel de centre cut ossenhaas als de bacon jam klaar zijn… It’s time to eat!

Maak het gerecht af met de zelfgemaakte bacon jam, gesmoorde bospeen in bouillon met walnoot-olie en spruitjes met druiven. Eet smakelijk!

Toch hulp nodig? Op BBQuality-TV vind je een superhandige video van dit recept!

Maak je mijn ossenhaas met bacon jam recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 01:30
Bereidingstijd 01:00
Aantal personen 5 personen
  • Centre cut ossenhaas
    700 gr.
  • Bacon/Ontbijtspek
    1 pak
  • Ui
    1 st.
  • Knoflook
    3 teentjes
  • Bospeen
    4 st.
  • Druiven
    Naar smaak
  • Spruitjes
    Naar smaak
  • Gerookt zeezout en peper
    Naar smaak
Print dit recept