Diamanthaas

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Diamanthaas, caveman style

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je een Diamanthaas (ook wel jodenhaas genoemd) direct in de kolen bakt. Deze manier van bakken noemen we caveman-style.

Diamanthaas

Diamanthaas bestellen bij BBQuality

Diamanthaas is een stukje vlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd. Joden mochten van oudsher geen vlees uit de achterkant van het rund eten. Jacob vocht, zo leert de bijbel, immers met een engel die de heup van de aartsvader ontwrichtte. Daarom is eten uit de achterkant van een rund taboe. Het stukje vlees tussen de schouders van het rund was echter zeer populair onder de Joodse bevolking. En daarom heet het stukje vlees ook wel jodenhaas. Weet jij dat ook weer!

De diamanthaas/jodenhaas

Het stukje vlees wordt nog wel eens verward met een longhaas. Dit klopt niet, want de longhaas bevindt zich tussen de ribben van het rund. De diamanthaas is een puntig stukje vlees, die je eigenlijk aan de vorm al kan herkennen.

De diamanthaas is bovendien het meest malse stukje vlees uit de schouder van het rund. Dit komt omdat het vlees nooit een werkfunctie heeft gehad. Je kunt de diamanthaas op verschillende manieren bereiden, maar aan te raden is om het eerst op direct vuur dicht te schroeien, waarna je het op indirect vuur langzaam laat garen. Je kan het in kleine stukjes snijden, maar ook serveren als een soort ossenhaas. Kortom, je kunt veel kanten op!

Dat je er veel kanten mee op kunt, kun je zien in dit recept. Hier laten we zien dat je met een diamanthaas prachtige gerechten op tafel kunt zetten!

Diamanthaas: de kunst van het bereiden op de BBQ of kamado

Het bereiden van diamanthaas op een BBQ of kamado is een ware kunst die vakmanschap en precisie vereist om de rijke smaak en delicate textuur van dit exclusieve vlees volledig tot hun recht te laten komen.

Het begint allemaal met de keuze van hoogwaardige diamanthaas, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen, waarbij de marmering en versheid van het vlees van vitaal belang zijn voor de uiteindelijke smaak.

Het kruiden van het vlees is een cruciale stap; gebruik grof zeezout en versgemalen zwarte peper om de natuurlijke smaak te verbeteren. Terwijl kruidenrubs een optie zijn, moet de focus altijd liggen op het vlees zelf.

Verwarm de BBQ of kamado voor tot ongeveer 180°C en zorg voor een heet grillrooster om die perfecte korst te creëren. Plaats de diamanthaas indirect boven de hittebron, sluit het deksel en voeg een vleugje rokerigheid toe.

Houd de kerntemperatuur in de gaten met een vleesthermometer en streef naar ongeveer 52°C voor een rosé resultaat. Zodra dit punt is bereikt, haal je het vlees van het vuur en gril je het kort aan beide zijden voor die smakelijke korst.

Laat het vlees enkele minuten rusten onder aluminiumfolie om de sappen te laten verspreiden en snijd het dan tegen de draad in. Zo behoud je de optimale malsheid en kun je genieten van de perfecte balans tussen smaak en textuur.

De kunst van het bereiden van diamanthaas op de BBQ of kamado vergt geduld en zorgvuldigheid, maar de beloning is een culinair meesterwerk dat je smaakpapillen zal betoveren en je gasten zal imponeren. Het is een kunst die een onvergetelijke smaakervaring creëert en je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tilt. Dus, laat diamanthaas schitteren als het stralende middelpunt van je volgende BBQ- of kamado-avontuur.

Ontdek de magische diamanthaas met BBQuality

Ben je klaar om je culinaire avontuur naar een hoger niveau te tillen? Het is tijd om kennis te maken met de diamanthaas van BBQuality. In ons assortiment vind je de crème de la crème van vleeswaren, waar diamanthaas een vooraanstaande plaats inneemt. Vereenvoudig je leven door vóór 24:00 uur te bestellen en ontvang de volgende dag je pakket, met daarin een zorgvuldig verpakt stuk diamanthaas van topkwaliteit. Laat je betoveren door de smaaksensatie en kwaliteit die BBQuality je biedt. Waar wacht je nog op? Haal nu het beste stukje vlees in huis voor je volgende culinaire avontuur of BBQ!