Procureur

Bekijk onze recepten

Char Siu procureur steaks recept | Maikel | BBQuality

Char Siu procureur steaks recept

Met dit eenvoudige Char Siu procureur steaks recept kun je snel en gemakkelijk heerlijke char siu maken met procureurlapjes.
Bekijk het recept over Char Siu procureur steaks recept
Gyros van het spit recept | Varkensnek (Procureur) | BBQuality

Gyros van het spit recept

Gyros van het spit recept: het geheime recept voor de beste gyros die je ooit zal maken Het is niet alleen lekker, maar ook super leuk!
Bekijk het recept over Gyros van het spit recept
Gyros spiesen recept | BBQuality

Gyros spiesen recept

In dit gyros spiesen recept maken we, zoals de naam van het recept al zegt, gyros spiesen en we serveren er tzatziki en pitabrood bij.
Bekijk het recept over Gyros spiesen recept
Al Pastor Mexicaanse shoarma recept met Heyde Hoeve procureur | BBQuality

Al Pastor Mexicaanse shoarma recept

Al Pastor Mexicaanse shoarma recept. Shoarma op de Mexicaanse manier. Wat een smaaksensatie, deze moet je een keer gemaakt hebben!
Bekijk het recept over Al Pastor Mexicaanse shoarma recept
: Real Cubano Sandwich recept Heyde Hoeve procureur | BBQuality

Real Cubano Sandwich recept van Heyde Hoeve procureur

Real Cubano Sandwich recept van Heyde Hoeve procureur. Waan je even in Cuba met dit heerlijk recept gemaakt met het Nederlandse Duroc varken.
Bekijk het recept over Real Cubano Sandwich recept van Heyde Hoeve procureur
Ms Tootsie pork steak Heyde hoeve recept | BBQuality

Ms Tootsie’s pork steak Heyde Hoeve recept

Ms Tootsie's pork steak Heyde Hoeve recept. De kleuren, de korst van het vlees, de smaak, de geur..... Man, man, man wat een steak!
Bekijk het recept over Ms Tootsie’s pork steak Heyde Hoeve recept
Lamssouvlaki recept | BBQuality

Lamssouvlaki recept

Ik heb in dit lamssouvlaki recept gekozen voor lamsnek, omdat ik dit een fantastisch stukje vlees vind, welke heerlijk medium te bereiden is op de grill.
Bekijk het recept over Lamssouvlaki recept
Babi Pangang, met verse atjar en witte rijst van varkensnek | BBQuality

Babi Pangang, met verse atjar en witte rijst

Deze babi pangang met verse atjar en witte rijst moét je eens serveren aan jouw gasten! Heerlijk mals vlees met lekkere bijgerechten.
Bekijk het recept over Babi Pangang, met verse atjar en witte rijst

BLT

Dit BLT recept is ideaal voor de lunch! BLT staat voor Bacon, Lettuce, Tomato en is supermakkelijk en lekker om te maken. Probeer nu!
Bekijk het recept over BLT
Procureur recept | BBQuality

Opgerolde procureur met verse tuinkruiden

De opgerolde procureur met verse tuinkruiden bestaat uit een rollade van varkensprocureur. Gevuld met groente en een verse kruidenmarinade!
Bekijk het recept over Opgerolde procureur met verse tuinkruiden

Iberico Presa op bagel met Gin Tonic pickled Onions

Iberico Presa is een prachtig smaakvol stukje varkensvlees wat nog niet bekend is bij de grote menigte. Door de marmering een ware smaaksensatie
Bekijk het recept over Iberico Presa op bagel met Gin Tonic pickled Onions
Lamsnek recept | BBQuality

Shoarma van lamsnek

Deze shoarma van lamsnek is superlekker als afwisseling op je pitabroodje. Het vlees is perfect om lang te garen op een lage temperatuur.
Bekijk het recept over Shoarma van lamsnek

Varkens- en kipsaté

Twee verschillende bereidingen van de saté: De varkenssaté en de kipsaté. Overheerlijk, gemakkelijk en snel. Wat wil je nog meer?
Bekijk het recept over Varkens- en kipsaté

Wildzwijnrack uit de oven met balsamicosaus

Probeer nu het wildzwijnrack uit de oven met balsamicosaus! De rugfilet van het wildzwijn is heerlijk mals en smaakvol. Laat je verrassen.
Bekijk het recept over Wildzwijnrack uit de oven met balsamicosaus
Rollade van varkensnek - BBQuality

Rollade van varkensnek met bacon, cheddar en red pork gehakt

Als je echt iets origineels met je varkensnek wilt maken dan is dit een ideaal gerecht. Het heeft wat handelingen nodig maar dan steel je wel de show.
Bekijk het recept over Rollade van varkensnek met bacon, cheddar en red pork gehakt
Saté van varkensnek | BBQuality

Saté van varkensnek

We laten je een recept zien om zelf mee aan de slag te gaan. Saté van varkensnek: onze eigen variant op de welbekende saté.
Bekijk het recept over Saté van varkensnek

Mele’s Gyros

Een overheerlijk recept van Gyros. Makkelijk klaar te maken, en voor iedereen geschikt. Volg nu dit overheerlijke recept uit de keuken van BBQuality!
Bekijk het recept over Mele’s Gyros
Winterse stoof van wildzwijnprocureur met steranijs

Winterse stoof van wildzwijnprocureur met steranijs

Stoofpot van wildzwijnprocureur, een heerlijk winters gerecht! Erg lekker, geschikt voor 2 á 3 personen.
Bekijk het recept over Winterse stoof van wildzwijnprocureur met steranijs
Rollade van wildzwijnprocureur met duxelles

Rollade van wildzwijnprocureur

De rollade van wildzwijnprocureur is een erg mooi gerecht waarin de verschillende smaken mooi met elkaar combineren. Het is geschikt voor 2 á 3 personen.
Bekijk het recept over Rollade van wildzwijnprocureur
Wildzwijnprocureur

Wildzwijnprocureur recept met pruimensaus

Everzwijnennek recept met pruimensaus. Een lekker winters gerecht dat makkelijk te bereiden is. Dit gerecht is geschikt voor 2 á 3 personen.
Bekijk het recept over Wildzwijnprocureur recept met pruimensaus
Gyros van varkensnek (procureur) - klaar - BBQuality

Gyros van varkensnek (procureur)

Gyros van varkensnek een heerlijk en simpel gerecht voor op de BBQ. De varkensnek is malser dan bijvoorbeeld de kophaas dit omdat de varkensnek vetter is.
Bekijk het recept over Gyros van varkensnek (procureur)

Capocollo di Calabria

Capacollo is echt gaaf om zelf te maken. Het proces alleen al wat er met het vlees gebeurd is geweldig om te ervaren. Je geduld wordt rijkelijk beloond!
Bekijk het recept over Capocollo di Calabria
Pulled Pork recept klaar

BBQuality Pulled Pork Recept

Heerlijk Pulled Pork recept waar we natuurlijk gebruik hebben gemaakt van de Boston Butt van BBQuality. Een heerlijk recept om je vrienden mee te verrassen!
Bekijk het recept over BBQuality Pulled Pork Recept

Video

Hoe maak ik Pulled pork van procureur? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk verschillende manier zien om de procureur te bereiden. Ook legt hij uit wat het verschil is tussen een boston butt en de procureur.

Het eerste gerecht is een broodje shoarma op de BBQ. Om te beginnen worden er dunne lapjes van de procureur gesneden. Vervolgens wordt het vlees van een eigen gemaakt kruidenmengsel voorzien. De shoarmareepjes worden daarna op een hoge temperatuur gegrild. Het gerecht wordt afgemaakt met een krokant broodje en een lekker huisgemaakt sausje.

Voor het tweede gerecht laat Dirk zien hoe je op de BBQ of kamado van de varkensprocureur pulled pork kan maken. Hij begint met het kruiden van de varkensnek met onze BBQuality Pork rub. Daarna geeft hij uitleg over  de kerntemperaturen van het vlees. Ook vertelt hij over hoe de verschillende soorten rookhout het vlees een extra smaakje mee kunnen geven. Daarna gaat de BBQ zijn werk doen. Uiteindelijk serveert hij er een heerlijke broodje hamburger mét pulled pork als extra toevoeging. De hamburger die hij gebruikt is er één van onze hardlopers uit ons ruime hamburgerassortiment: de Nederlandse dubbeldoel burger. Kijk dus snel verder voor het eindresultaat.

Meer informatie

Procureur

Procureur bestellen bij BBQuality

Heb je ooit al gehoord van een procureur? Als het antwoord nee is, dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met dit verborgen juweeltje. De varkensprocureur is een prachtig gemarmerd stuk vlees boordevol smaak.

Het sappige en malse braadstuk wordt vaak gebruikt om pulled pork van te maken, omdat het perfect is voor low & slow cooking. De procureur krijgt hierdoor een volle en rijke smaak.

Probeer het eens: procureur

Procureur wordt steeds bekender in ons land. Hoe de procureur aan zijn naam komt, is een interessant verhaal! Het woord procureur komt namelijk van advocaat of woordvoerder, en dit vlees is dan ook een vooraanstaand deel van het varken, gelegen direct achter de kop. Misschien wat vergezocht, maar zeker een grappig feitje!

Procureur wordt voornamelijk gebruikt voor het bereiden van pulled pork, een bekend gerecht waar je vast vaker van het gehoord. Pulled pork is een gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en is dus gemaakt van varkensprocureur. In de zuidelijke staten is het een ware delicatesse, en inmiddels heeft het zijn weg gevonden naar de rest van de wereld. Pulled pork is eigenlijk procureur die heel langzaam wordt gegaard en vervolgens in kleine stukjes wordt getrokken. Je kunt het eten zoals het is, toevoegen aan salades of serveren op een broodje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Procureur = Pulled pork bereiden

Wil je het beste uit je procureur halen? Dan is slow cooking de sleutel tot succes. Langzaam en laag garen zorgt ervoor dat het bindweefsel in het vlees wordt afgebroken. Dit resulteert in heerlijk mals vlees. De BBQ moet een temperatuur hebben van 110 tot 120 graden Celsius. De procureur moet meerdere uren garen voor het perfecte resultaat. De kerntemperatuur moet uiteindelijk tussen de 90 en 95 graden Celsius uitkomen. Zodra deze temperatuur is bereikt, is het vlees onweerstaanbaar lekker! Haal het van de BBQ en gebruik vervolgens twee vorken om de procureur uit elkaar te trekken. Het resultaat is botermals, overheerlijk vlees dat smelt in je mond.

Ontdek het bij BBQuality

Bij BBQuality willen we je kennis laten maken met de veelzijdige wereld van de procureur. Bestel vandaag nog en ontdek nieuwe culinaire avonturen. Of je nu kiest voor pulled pork, slow cooking, of andere bereidingswijzen, je zult versteld staan van de smaak en textuur van dit vlees. Kies voor kwaliteit en ontdek de mogelijkheden van procureur bij BBQuality. 

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat voor vlees is procureur?
Wat voor varkensvlees is er allemaal?
Wat is het beste varkensvlees?
Wat is varkensvlees?
Wat is het malste varkensvlees?
Wat kost een kilo varkensvlees?