Char Siu procureur steaks recept

Char Siu procureur steaks recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Met dit eenvoudige Char Siu procureur steaks recept kun je snel en gemakkelijk heerlijke char siu maken met procureurlapjes. Deze smakelijke steaks zijn perfect voor bij de rijst, op een broodje of in boa buns. Geniet van de fantastische smaken van de Chinese keuken zonder uren in de keuken te staan!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

  • 6 procureurlapjes
  • 50 gram suiker
  • 10 gram en 30 gram honing
  • 15 gram Mirin
  • 15 gram soja
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gram Hoisin
  • 15 gram warm water
  • 1 eetlepel BBQuality SPG rub
  • 1/2 theelepel five spice
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 handje amandel rooksnippers
  • 2 druppels rode kleurstof (optioneel)

Benodigheden:

Voorbereiding

Marineren

Begin de avond ervoor met het marineren van de procureurlapjes. Maak eerst de marinade met alle ingrediënten, behalve de 30 gram honing en het water. Meng alles goed door elkaar en hou 2 eetlepels marinade apart voor de glaze. Marineer het vlees vervolgens in de marinade, dek af en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Een dagje later

Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling en breng de dome-temperatuur naar 150 graden Celsius.

Bereiding

Wanneer de BBQ op temperatuur is, leg dan de gemarineerde lapjes op het rooster en voeg de rooksnippers toe aan de kolen. Laat de lapjes roken tot ze een kerntemperatuur van 70 graden Celsius hebben bereikt. Maak ondertussen de glaze door de achtergehouden marinade te mengen met de 30 gram honing en een beetje warm water. Smeer de lapjes in zodra ze de gewenste temperatuur hebben bereikt en laat ze nog eens 5 minuten op de barbecue liggen zodat de glaze mooi kan indikken

Direct grillen

Haal de gerookte procureurlapjes vervolgens van de BBQ en bouw deze nu om om direct te grillen en breng de dome-temperatuur van de BBQ naar 220 graden Celsius. Als de BBQ de gewenste dome-temperatuur heeft bereikt, grill dan de lapjes aan beide kanten mooi aan, zodat ze een mooie krokante korst krijgen. 

Serveren

Zodra de procureurlapjes een mooie korst hebben gekregen, haal je ze van de BBQ en snijd je ze in plakken. Serveer ze vervolgens met rijst, broodjes of boa buns, en voeg indien gewenst een smakelijke barbecue-, chili- of satésaus toe voor nog meer smaak.

Eet smakelijk!

Wil je dit simpele, maar zeer smaakvolle Char Siu procureur steaks recept in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn Char Siu procureur steaks recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!