Ribroast

Bekijk onze recepten

Heyde Hoeve Duroc Tomapork met Cumberlandsaus recept | BBQuality

Heyde Hoeve Duroc Tomapork met Cumberlandsaus recept

Heyde Hoeve Duroc Tomapork met Cumberlandsaus recept. Een zeer smakelijke combinatie bij dit malse en sappige vlees met een volle en pure smaak.
Bekijk het recept over Heyde Hoeve Duroc Tomapork met Cumberlandsaus recept
Gepekeld varkensribroast recept | BBQuality

Gepekeld varkensribroast recept

Serveer dit smaakvolle gepekeld varkensribroast recept met heerlijke gegrilde aardappeltjes en groentes voor een complete maaltijd.
Bekijk het recept over Gepekeld varkensribroast recept

Video

Hoe bereid ik een Iberico rack op de BBQ?

In deze YouTube aflevering deelt Dirk zijn BBQ-kunsten over het bereiden van een prachtig Iberico rack op de kamado. Om een heerlijke rooksmaak toe te voegen aan het varkensrack, maakt Dirk gebruik van kersen rookhout. Wat dit gerecht extra bijzonder maakt, is de bereidingsmethode waarbij het varkensrack in zijn eigen vet wordt gegaard, wat zorgt voor een ongeëvenaarde sappigheid en smaak.

Het resultaat? Een uiterst smakelijk en mals stuk vlees. Maar dat is nog niet alles! Dirk gaat verder door dit culinaire meesterwerk te presenteren in combinatie met verrukkelijke krieltjes, sappige nectarines en een heerlijke pepersaus. Deze combinatie van smaken creëert het perfect gerecht op je bord, waardoor elke hap een waar genot wordt.

Dus, naast het genieten van het boeiende kijkje in de keuken van Dirk, krijg je waardevolle inzichten in de kunst van het bereiden van een smaakvol Iberico rack op de BBQ. Voel je geïnspireerd en ga zelf aan de slag, want deze heerlijke maaltijd is een ware traktatie voor jou en je BBQ-gasten. 

Meer over onze Ribroast

Bestel een smaakvolle ribroast bij BBQuality

Ben je op zoek naar een uniek stuk vlees voor je volgende culinaire avontuur? Zoek niet verder! Bij BBQuality kun je eenvoudig jouw favoriete ribroast, varkensrack of varkens ribroast bestellen en genieten van een smaakbeleving die je nog niet eerder hebt ervaren.

Ontdek de smaak van ribroast

De ribroast, een super stoer stuk vlees voor de echte BBQ-liefhebber! De varkensribroast, wordt gesneden uit de rug van het varken en kan ook "varkensrack of varkenskroon" worden genoemd. Het bevat vaak ribben met een deel van het lendevlees en een dun laagje vet. Het is als het ware een ribkarbonade aan één stuk, met het bot er nog aan vast. Dit bot draagt bij aan een nog intensere smaakbeleving. In dit geval hebben we het over een varkenribroast, maar een ribroast kan ook van het rund afkomen. Bij deze variant betreft het een primerib, dit zijn meerdere Côte de Boeufs aan één stuk.

De perfecte BBQ-bereiding van de ribroast

Als je van plan bent om dit prachtige stuk vlees op de barbecue of kamado te bereiden, raden we aan een deel van de BBQ in te richten voor indirecte hitte. Schroei de ribroast eerst dicht om het vervolgens langzaam te garen op het indirecte gedeelte. De sleutel tot succes is geduld! Houd de temperatuur niet te hoog en laat het vlees aan het einde rusten zodat de sappen zich gelijkmatig kunnen verdelen. Grillen of bereiden in de oven behoren ook tot de mogelijkheden. Wat je ook kiest, de bereiding vergt wat tijd, maar het resultaat is werkelijk geweldig!

Ontdek de unieke smaak van Ribroast bij BBQuality

Bij BBQuality willen we de varkens ribroast in de schijnwerpers zetten en jouw kennis laten maken met de buitengewone smaak van dit vlees. Bestel vandaag nog en ervaar de rijkdom van smaken die deze bijzondere stukken vlees te bieden hebben.

Eet smakelijk en geniet van een heerlijke varkensrack en varkens ribroast van BBQuality. Mocht je meer willen weten over onze producten, kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?