Bavette/maanvlees

Video

Hoe bak ik bavette op de BBQ?BBQuality TV op Youtube

Hoe bak ik bavette op de BBQ?

In dit filmpje laat Dirk zien hoe je de verschillende soorten Bavette op de BBQ kan bereiden. Terwijl Dirk je door elke stap begeleidt, onthult Claus de unieke kenmerken van elk type bavette dat beschikbaar is in onze shop. De subtiele verschillen in smaak, textuur en bereidingswijze worden helder en boeiend toegelicht.

Als je na het kijken van het filmpje geïnspireerd bent geraakt, duik dan in ons assortiment om de perfecte bavette voor jouw volgende BBQ-feest te vinden. Met de tips en tricks uit de video ben je gegarandeerd van een smaakvol en sappig resultaat. Maak van bavette het pronkstuk van je grill en laat je vrienden en familie versteld staan van je BBQ-talent!

Meer informatie

Bavette/maanvlees

Bavette bestellen bij BBQuality

Bavette, ook wel bekend als maanvlees, is terug van weggeweest en heeft zijn plaatsje in de culinaire wereld heroverd. Bij BBQuality bieden we jou de mogelijkheid om dit heerlijke stuk vlees te bestellen en te genieten van zijn onderscheidende smaak en textuur. Ontdek hier alles wat je moet weten over bavette en hoe je het kunt bestellen bij BBQuality.

Bavette Basics: Alles wat je moet weten

Bavette, afkomstig uit de zij van het rund, staat ook bekend als ‘vinkenlap‘ of ‘maanvlees’ in Nederland, en als ‘flap meat’ of ‘flank steak’ in het Engels. Dit vlees komt uit een deel van het rund dat veel beweging heeft gekend, wat resulteert in een stevige textuur en een malse smaak. Het is de perfecte keuze voor liefhebbers van unieke en rijke vleessmaken.

Om de smaak van bavette optimaal te ervaren, raden we aan om het op z’n Frans (‘Bleu’ of ‘Saignant’) te serveren, wat betekent dat het bijna rauw moet zijn maar met een mooie bruining aan de buitenkant. Het is cruciaal om bij het snijden van bavette tegen de draad in te werken, wat resulteert in sappig en mals vlees.

Probeer het zelf: maanvlees

Maanvlees is een specifieke variant van bavette. Het heeft een iets grovere draad en een wat ongelijkere lap dan de vinkenlap, zijn kleinere broertje. Maanvlees is zeer veelzijdig en biedt talloze culinaire mogelijkheden. Bij BBQuality inspireren we je graag met een heerlijk recept voor steak tartaar, bereid met maanvlees. Ontdek zelf de smaak van maanvlees en laat je verrassen door de mogelijkheden die dit stuk vlees te bieden heeft.

BBQ of kamado: de perfecte bereiding van bavette

Ben je een barbecue-liefhebber? Dan is bavette een absolute must-try voor jou! Of je nu een traditionele BBQ of een kamado gebruikt, bavette leent zich perfect voor beide bereidingswijzen. Het vlees absorbeert de rokerige aroma’s en krijgt een heerlijke smaak. Op onze website vind je uitgebreide tips en instructies over hoe je bavette het beste kunt bereiden op de BBQ of kamado. Met de juiste technieken en temperatuurcontrole bereik je de perfecte smaak en textuur.

Ontdek onze bavetten en koop bij BBQuality

Bij BBQuality hebben we een passie voor hoogwaardig vlees, en bavette is daar geen uitzondering op. Ontdek de beste kwaliteit bavette in ons assortiment en geniet van dit heerlijke stuk vlees bij jou thuis. Of je nu kiest voor de traditionele bavette of het avontuurlijke maanvlees, wij staan klaar om jouw bestelling met zorg te verwerken en bij jou thuis te bezorgen. Met BBQuality haal je de smaak van de ambachtelijke slagerij in huis.

Kortom, bavette, in al zijn variaties, is een vleeservaring die je niet mag missen. Bestel vandaag nog bij BBQuality en laat je smaakpapillen verwennen met dit culinaire hoogstandje.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Bavette