Terug

Wie zijn wij?

Ons verhaal

Claus komt uit een echte slagersfamilie. Zijn opa was slachter. Hij heeft vier ooms die slager waren of een eigen slagerij hebben gehad. En daarnaast had zijn vader ook een slagerij. Dus het is hem eigenlijk met de paplepel ingegoten. Hij heeft de mooie momenten van het vak gezien maar ook de moeilijke.

Zo kregen zijn ouders het steeds moeilijker toen de consumenten niet meer naar de slagerij kwamen. Maar al hun vlees ook bij de supermarkt kochten. Gemak werd belangrijker dan kwaliteit.

Alleen met kerst en feestdagen kwamen ze wel altijd terug. Dus ze wisten dat het niet aan de kwaliteit lag. Maar dat mensen niet meer bereid waren om ook nog extra naar de slager te rijden.

Paul heeft ook zijn hele leven in het vlees gezeten. Vanaf het moment dat hij van school af kwam ging hij bij een vleesgroothandel werken. Van koerier, tot orderpicker en uiteindelijk tot bedrijfsleider. Hij regelde de hele inkoop en verkoop. Maar toch miste hij iets. Hij wilde iets meer en voor zichzelf.

Ze waren al jaren hele goede vrienden en Claus kocht ook vlees bij Paul in. En omdat ze zo goed klikten en hetzelfde over service en kwaliteit dachten opperden ze het idee om misschien samen eens iets op te zetten.

En dat idee kwam eigenlijk vrij snel.

Alles viel samen toen ze vanuit de BBQ wereld werden benaderd om een webshop in vlees te beginnen. Er was een grote vraag naar de grotere stukken vlees voor op de BBQ. De trend was overgewaaid vanuit Amerika alleen de Nederlandse slagers waren er nog niet op voorbereid.

Nadat ze hun ideeën uitgewisseld hadden kwamen ze snel tot de conclusie dat ze alles al in huis hadden, namelijk de juiste inkoopkanalen, de juiste werkruimte, de ervaring van het bezorgen van vlees via de post en het allerbelangrijkste: de passie voor goed vlees.

Goed vlees is volgens ons vlees afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad. Bovendien moet het ook betaalbaar zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Zo is BBQuality in het voorjaar van 2014 ontstaan. Van een idee naar een volwaardige webshop binnen een paar maanden en vanaf toen vol enthousiasme aan de slag met het vullen en uitbreiden van het vleesassortiment in de shop en het toevoegen van overheerlijke recepten.

Benieuwd geworden naar ons BBQuality vlees assortiment? Bekijk dan snel ons product overzicht hier.

We zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook Twitter Pinterest of ons Youtube kanaal, instagram

Contact gegevens

Paul van Dinther: 
06 – 46111592 (Alleen berichten via Whatsapp)

paul@bbquality.nl

Claus van Vught
06 – 15 38 67 28 (Alleen berichten via Whatsapp)

claus@bbquality.nl

Contactformulier