Verpakking en duurzaamheid

Verpakking

Bij BBQuality zijn we graag transparant over onze verpakking. Daarom zijn we overgestapt naar een nieuwe icepack. 

Deze icepack is gevuld met puur zuiver water en kan na het ontdooien zo in de wasbak weggegooid worden. Het plastic kan weer gerecycled worden bij het PMD afval om ze weer nieuwe icepacks te worden.


BBQuality en biodiversiteit

Zoals de meesten van jullie wel weten zijn wij ons er erg bewust van wat wij verkopen. Vlees heeft een slechte naam en de productie van vlees is nu eenmaal belastend voor onze planeet. Daar lopen wij niet voor weg. 

Daarom kijken wij altijd hoe we dan op een andere manier een steentje kunnen bijdragen. Want we voelen ons als verkoper van vlees uiteraard verantwoordelijk.

Een aantal jaren geleden hebben we daarom ook de Bosmeter in het leven geroepen. Hiermee konden onze klanten bij het afrekenen een CO2 donatie doen ter waarde van € 2,50. En hiermee spaarden we samen voor een bos en konden we bomen terug planten. 

Dit was in onze ogen een succes. Het bos kregen we helaas niet bij elkaar gespaard maar we hebben ondertussen al wel zo’n 1137 bomen terug kunnen planten. Wat een hele mooie CO2 compensatie is uiteraard.

Stichting Taurus

Sinds enige tijd werken we samen met Stichting Taurus. Deze stichting beheert meer dan 50 natuurgebieden in Nederland met hun grote grazers. Dit zijn Schotse Hooglanders, Exmoor pony’s en Taurossen.

Als er een overpopulatie is in een natuurgebied worden enkele dieren geslacht en dat vlees is dan te koop bij ons.

Biodiversiteit

Wat veel mensen misschien niet weten is dat biodiversiteit enorm belangrijk is om de CO2 uitstoot terug te dringen. Vaak werd gedacht dat bomen planten de uitkomst was. Maar vele onderzoeken hebben ondertussen aangetoond dat de stimulatie van biodiversiteit misschien nog wel belangrijker is.

Oerrund

Het oerrund was een sleutelsoort voor de Europese biodiversiteit. Helaas is het dier uitgestorven in 1627. Honderden planten- en diersoorten konden alleen overleven in de voetsporen van de enorme kuddegrazers.

Stichting Tauros riep daardoor het Tauros programma in het leven om het oerrund 2.0 te ontwikkelen. En dat lukte. Door een speciaal ontwikkeld fokprogramma wordt het dier nu uitgezet door heel Europa waar de natuur steeds verder versnipperd raakt.

Het dier is uiterlijk niet te onderscheiden van het voormalig oerrund, maar het kan zich ook handhaven in de moderne omstandigheden.