Beenham

Bekijk onze recepten

Gerookt speenvarkenham recept | BBQuality

Gerookt speenvarkenham recept

In dit gerookt speenvarkenham recept gaan we een hammetje roken met appel of kersenhout. Dit geeft een hele mooie smaak aan de speenvarkenham.
Bekijk het recept over Gerookt speenvarkenham recept

Video

Hoe kan ik een beenham bereiden op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je een beenham (speenvarkenham) op een lekkere manier kan bereiden op de BBQ. De beenham krijgt een "Johnny Cash" glace, een heerlijke aflaksaus van bruine suiker gemengd met whiskey. Zo krijgen we een heerlijk broodje beenham. Erg lekker!

Dirk gaat als eerste het vel van de ham verwijderen. Dit vel zou je eventueel krokant kunnen bakken. Vervolgens gaat hij het vlees "brinen". Of te wel in een vloeistof marineren. Voordat hij het vlees in de "brine" legt, snijdt hij vlees eerst kruislings in. De samenstelling van de brine kun je in het filmpje zien. De beenham mag 24 uur lang marineren in de koelkast.

Als het vlees 24 uur in de marinade heeft gestaan, dep je deze droog om het vlees vervolgens op een BBQ of Kamado met een dome-temperatuur van 140 graden Celsius te gaan bereiden. Dit doe je op het indirecte gedeelte. Dirk geeft het vlees ook wat rook mee met behulp van wat rookhout. Hij gaart de beenham tot een kerntemperatuur van 80 graden celsius. Dit zal ongeveer 3,5 á 4,0 uur duren. Tijdens deze bereiding voorziet Dirk het vlees steeds van de whisky/bruine suiker glaze. Dit doet hij ieder half uur.

Als het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt wordt de beenham van de BBQ gehaald. Er worden daarna mooie plakken van het vlees gesneden. Heerlijk op een broodje!

Veel kijkplezier!Meer informatie

Beenham

Beenham Bestellen bij BBQuality

Bij BBQuality kunt u genieten van de heerlijke smaak van beenham, een stuk varkensvlees afkomstig van de achterpoot van het varken. Met keuzes variërend van met of zonder bot, gerookt of ongerookt, bieden we een breed assortiment aan beenhamproducten die aan uw culinaire behoeften voldoen.

Probeer het uit: beenham

Beenham is een waar genot voor vleesliefhebbers. Het bevindt zich aan de achterkant van het varken, inclusief het dijbeen en een deel van het scheenbeen. Dit gedeelte staat bekend om zijn sappigheid en malsheid, waardoor het een favoriet is voor vele liefhebbers van varkensvlees. Het vlees, nog aan het bot, zorgt voor een rijke smaak en textuur die het koken de moeite waard maakt.

Bij BBQuality bieden we u de mogelijkheid om deze heerlijke delicatesse te proberen. Onze beenham is beschikbaar in diverse varianten, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw smaak past. Of u nu de voorkeur geeft aan gerookt of ongerookt, met bot of zonder, wij hebben de perfecte beenham voor uw culinaire avontuur.

BBQ of kamado: beenham bereiden

Een van de meest verrukkelijke manieren om van beenham te genieten, is door het te bereiden op de barbecue of kamado. Het vlees leent zich uitstekend voor langzaam roosteren, waarbij de smaken zich diep in het vlees kunnen ontwikkelen. Beenham op de BBQ of kamado bereiden is een waar feest voor de smaakpapillen.

Om beenham op de BBQ of kamado te bereiden, is geduld de sleutel. Het langzame roosterproces, gecombineerd met rookhout voor extra smaak, zorgt voor een sappige en smaakvolle maaltijd. Onze beenham is perfect om te roosteren en leent zich goed voor kruidenmarinades of glazuur, zoals honing-glaze of mosterd-glaze, voor die extra smaakexplosie.

Ontdek het genot van beenham bij BBQuality

Bij BBQuality begrijpen we de kunst van het bereiden van beenham. Met onze hoogwaardige producten en uitgebreide assortimenten zult u gegarandeerd genieten van een culinaire ervaring die uw smaakpapillen zal verwennen. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon voor een doordeweekse maaltijd, beenham is altijd een goed idee.

Kies uit onze selectie van beenhamproducten en ervaar de veelzijdigheid van dit heerlijke stuk varkensvlees. Bij BBQuality geloven we in kwaliteit en smaak, en we zijn er trots op dat we u de beste beenham aanbieden die u kunt vinden. Bestel vandaag nog en laat uzelf verwennen door de rijke smaken van beenham, direct bij u thuis geleverd.

Wacht niet langer en geniet van de heerlijke beenham van BBQuality. Bestel nu en maak van uw volgende maaltijd een smaakvolle ervaring!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?