Brisket

Bekijk onze recepten

Brisket met beenmerg recept | BBQuality

Brisket met beenmerg recept

De heilige graal van de BBQ, brisket! In dit brisket met beenmerg recept is de smaak van de brisket extra verrijkt met beenmerg.
Bekijk het recept over Brisket met beenmerg recept
Brisket recept | BBQuality

Brisket recept

In dit brisket recept leg ik jullie uit hoe je dit mooie stuk vlees op de BBQ kan bereiden. Het duurt even, maar je geduld wordt beloond.
Bekijk het recept over Brisket recept
Brisket whole packer recept | BBQuality

Brisket whole packer recept

Een brisket is een "must-do" voor de echte BBQ-er. In dit brisket whole packer recept leg ik uit hoe je de perfecte brisket bereid.
Bekijk het recept over Brisket whole packer recept
Pastrami sandwich recept | BBQuality

Pastrami sandwich recept

Pastrami sandwich recept. Je eigen gemaakte pastrami, wie wil dit nu niet? In dit pastrami recept wordt perfect uitgelegd hoe je dat doet. Succes!
Bekijk het recept over Pastrami sandwich recept
Brisket whole packer recept | BBQuality

Brisket bereiden op de BBQ, basisrecept

Wil je een Brisket bereiden op de BBQ? Kijk dan snel op onze pagina voor een basisrecept van de brisket. Succes!
Bekijk het recept over Brisket bereiden op de BBQ, basisrecept

Video

Bereiden van een brisket - BBQuality

Brisket, dat prachtige, sappige en uitdagende stuk vlees, is een echte test voor elke barbecue-liefhebber. In deze aflevering van BBQuality nemen we je mee op een culinaire reis naar het meesterlijk bereiden van een brisket op de BBQ. Met zijn gelaagde smaken en texturen, vereist het geduld, precisie en kennis om het perfect te krijgen.

We zullen stap voor stap de technieken en geheimen onthullen die nodig zijn om dit vlees te transformeren in een smeltende, smaakvolle delicatesse. Want wanneer je de kunst van het bereiden van brisket onder de knie hebt, heb je niet alleen de erkenning van je BBQ-vrienden gewonnen, maar ook het respect dat komt met het dragen van de titel 'pitmaster'. Duik met ons mee in de intrigerende wereld van de brisket, de onbetwiste heilige graal van de BBQ.

Meer informatie

Brisket

Brisket kopen bij BBQuality

Brisket, één van de uitdagingen voor de echte BBQ-fanaat! Het is in Nederland wat minder bekend, maar als je het eenmaal eens geprobeerd hebt, dan vergeet je het niet snel meer. Het is daarentegen zeer bekend in Texas. Hier noemen ze het ook wel Beef brisket. Het vlees komt uit de lagere buik van het rund en staat bekend als werkvlees. Hierdoor is hij wat steviger van smaak. Aan de buitenkant van de brisket zit een vetlaagje, en het vlees zelf is ietwat gemarmerd. Ook de maat van het stuk vlees valt op: het is een flink stuk! Als je een hele brisket hebt, ook wel een “whole packer” genoemd, dan bestaat die uit twee spieren die niet in dezelfde richting lopen. Eén van die spieren wordt min of meer vierkant gesneden en wordt de flat genoemd, het deel dat daar op ligt is een beetje driehoekig van vorm en wordt de point genoemd.

Het vlees is een bekend stuk vlees in het wedstrijdcircuit. De uitdaging zit ‘m er in om het grote stuk vlees uiteindelijk mals op tafel te zetten. Hierdoor is het een hele uitdaging, en daarom ook een ideaal stuk vlees om te gebruiken tijdens wedstrijden.

Ontdek de unieke Braziliaanse Angus brisket

Laat je smaakpapillen verwennen met de ongeëvenaarde smaak van de Braziliaanse Angus brisket. Dit uitzonderlijke stuk vlees is afkomstig van runderen die met zorg zijn grootgebracht op een uitgebalanceerd dieet, waaronder hop en maïs, gedurende maar liefst 180 dagen. Dit dieet leidt tot een malsheid die zich ergens tussen rosbief en dikke lende bevindt, en een smaak die zijn gelijke niet kent.

Bij BBQuality zijn we er trots op dit product aan te bieden, dat al door velen is geprobeerd en geliefd is bevonden. We nodigen je uit om het zelf te ervaren: de sappigheid, de malsheid en de unieke smaak van onze Brazilë Angus Brisket. Brazilië is niet alleen, we hebben ook nog Canada, USA en Uruguay.

Bereid de brisket op de BBQ of kamado

Bij het bereiden van dit stukje vlees, de brisket, is het essentieel om de juiste technieken toe te passen. Begin met het kruiselings insnijden van de vetlaag op het vlees. Vervolgens masseer je het in met zeezout en versgemalen peper. Je hebt ook de vrijheid om een rub naar keuze toe te voegen, afhankelijk van je smaakvoorkeuren.

Het bereiden van brisket op de BBQ of kamado vereist een sublieme balans tussen de juiste temperatuur en timing. Verwarm je BBQ of kamado tot ongeveer 160°C en gaar het vlees indirect tot een kerntemperatuur van ongeveer 52°C bereikt is, wat resulteert in een perfect medium-rare resultaat. Creëer een verbluffende, krokante korst door het vlees kort aan beide zijden op hoge temperatuur te grillen. Laat de brisket vervolgens rusten en snijd het tegen de draad in om de optimale malsheid te behouden. Het resultaat zal een smaakervaring zijn die je nooit zult vergeten.

Brisket-magie kopen bij BBQuality

Ben je klaar om je BBQ-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Het is nu de tijd om kennis te maken met de brisket van BBQuality. In ons assortiment vind je de crème de la crème van vleeswaren, waar brisket een prominente plaats inneemt. Het wordt je gemakkelijk gemaakt door voor 24:00 uur te bestellen; je ontvangt de volgende dag een zorgvuldig verpakte brisket van topkwaliteit. Laat je betoveren door de smaakexplosie en kwaliteit die BBQuality te bieden heeft. Waar wacht je nog op? Haal nu het beste stukje vlees in huis voor je volgende diner of BBQ!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Brisket