• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Brisket met beenmerg recept

Brisket met beenmerg recept | BBQuality

Inleiding

De heilige graal van de barbecue moet toch wel de brisket zijn. In dit brisket met beenmerg recept is de smaak van de brisket extra verrijkt met beenmerg. Deze manier van bereiden zorgt voor nog meer smaak!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de barbecue voor indirecte hitte en breng hem  naar een dome-temperatuur van 105 graden Celsius.

Brisket

Trimmen

Start met het trimmen van de brisket. Pak je scherpe mes erbij en snijd de grootste plekken weg waar veel hard vet zit. Probeer deze plekken gelijk te maken met de rest van het vlees. 

Snijd er ook de losse, uitstekende stukken af. Deze gaan anders veel te hard op de barbecue, dus rond de puntjes een beetje af. 

Grillen maar!

Voorzie vervolgens de brisket royaal van de Beef Rub. Leg in een skillet alle afsnijdsels van de brisket met daarbij 2 takjes rozemarijn en 1 sjalot. Dit gaan we uiteindelijk niet gebruiken in het recept, maar wat hier uitkomt is heerlijk om voor een andere keer te gebruiken. Je kan hier bijvoorbeeld je aardappels in roosteren.

Verdeel de mergpijpen over 2 skillets en doe daar de rest van de rozemarijn en sjalotten bij. Dek de skillet allebei af met aluminiumfolie. Zet nu de skillets en de brisket op de barbecue en leg het rookhout op de kolen. Rook het vlees nu tot een kern van ongeveer 74 graden Celsius.

En dat doen we nog een keer!

Inpakken

Als het de kerntemperatuur bereikt heeft (en dat kan best wel wat uren duren) haal dan alles van de barbecue. Leg daarna de brisket op aluminiumfolie of butcher paper.

Verwijder de aluminiumfolie van de skillets met de beenmerg en haal de rozemarijn en de sjalotten uit de skillets. Druk nu de inhoud van de mergpijpjes uit in de skillets. Meng dit vet goed door elkaar en giet dit over de brisket. Pak ‘m daarna stevig in.

Plaats de brisket terug op de barbecue en gaar hem verder tot een kern van 94 graden Celsius. Haal ondertussen ook de folie van de andere skillet met de afsnijdsels. Giet dit af in een potje door een zeef. Dit kun je nu bewaren om iets in te bakken of te roosteren, zoals aardappelen. Een heerlijke toevoeging!

Rusten

Als de brisket de juiste kerntemperatuur heeft gehaald, haal je ‘m van de barbecue. Pak het vlees nog verder in met oude handdoeken en doe hem in een koelbox of een oven die uitstaat. Laat de brisket nu minimaal 1 uur rusten, maar hoe langer, hoe beter.

Serveren

Na het rusten kun je de brisket aansnijden! Het dunne gedeelte kun je in de breedte in plakken snijden tot je bij het dikkere stuk komt waar tussen ook vet zit. Als je dat gedeelte hebt bereikt, draai dan de brisket een kwartslag. Snijd vervolgens van die kant verder om tegen het draad in te blijven snijden.

De uiterste punten die wat verder gegaard zijn, kun je in blokjes snijden en mengen met wat barbecuesaus voor burnt ends. Serveer lekker met wat zoetzuurs, zoals ingelegde ui en augurken. Eet smakelijk !!!

Maak je mijn brisket met beenmerg recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story

comments comments