T-bone steak

Bekijk onze recepten

Dry aged T-bone platter recept | Porterhouse | Martijn | BBQuality

Dry aged T-bone platter recept

Dry aged T-bone platter recept. Geniet van dit gerecht dat de perfecte combinatie biedt van sappig gegrild vlees en smaakvolle bijgerechten.
Bekijk het recept over Dry aged T-bone platter recept
Porterhouse steak recept | T-bone steak | BBQuality

Porterhouse steak recept

Porterhouse steak recept. De bereiding is een reverse sear gegaarde T-bone steak met een lekkere tagliatelle vol met paddenstoelen en kaas.
Bekijk het recept over Porterhouse steak recept
T-bone steak recept | BBQuality

T-bone steak recept

In dit T-bone steak recept serveren we de T-bone steak met (koud) gerookte tijmboter en gegrilde pompoen met honing.
Bekijk het recept over T-bone steak recept
T-bone op Franse wijze | BBQuality

T-bone op Franse wijze

Dit T-bone op Franse wijze is vrij simpel en vergt niet te veel kookkunst, het staat snel op tafel wat natuurlijk ook wel eens prettig is. Smakelijk!
Bekijk het recept over T-bone op Franse wijze

Video

Hoe kan ik een T-bone steak bereiden op de BBQ? - BBQuality

De T-bone steak is een echte klassieker onder de vleesliefhebbers en het bereiden ervan op de BBQ is een kunst op zich. In dit T-bone steak recept serveren we de T-bone steak met (koud) gerookte tijmboter en gegrilde pompoen met honing. 

De T-bone steak is een hele bekende steak met 2 verschillende steaks aan het bot. Aan de ene kant vind je een stuk van de entrecote en aan de andere kant een stukje van de ossenhaas. Terwijl het entrecote-gedeelte rijk en vet is, wat zorgt voor een diepe smaak, is het ossenhaas-gedeelte verfijnd en boterzacht.

Meer informatie

T-bone steak

T-bone steak bestellen bij BBQuality

Als liefhebber van hoogwaardig rundvlees ben je ongetwijfeld bekend met de T-bone steak, ook wel bekend als de porterhouse steak. Maar wist je dat er enkele subtiele verschillen zijn tussen deze twee heerlijke steaks? Bij BBQuality kun je genieten van de beste t-bone steaks, zorgvuldig geselecteerd en klaar om je smaakpapillen te verwennen. Laten we eens dieper ingaan op wat deze steak zo bijzonder maakt.

Probeer het: t-bone steak

De t-bone steak is een ware traktatie voor vleesliefhebbers. Deze steak wordt gesneden van zowel de dunne lende (entrecote) als de ossenhaas van een rund. Het meest opvallende kenmerk is natuurlijk het t-vormige bot, dat deze steak zijn naam geeft. Maar wat maakt de t-bone zo speciaal?

Het unieke aan de t-bone steak is dat het twee van de meest gewaardeerde stukken rundvlees bevat: de entrecote en de ossenhaas. Het ossenhaasgedeelte is kleiner en magerder dan het entrecote gedeelte, wat resulteert in een perfecte balans tussen malsheid en smaak.

Bij het bereiden van een t-bone steak is de dikte van cruciaal belang. Het moet minstens 2 cm dik zijn, zodat je de steak naar jouw gewenste mate van gaarheid kunt bereiden. Het vet in het vlees, dat zich manifesteert als witte lijntjes, speelt ook een essentiële rol. Deze vetten dragen bij aan de smaak en zorgen voor een sappige textuur. Het entrecote-gedeelte heeft van nature meer vet dan het ossenhaasgedeelte.

BBQ of kamado: bereid de perfecte t-bone

Het bereiden van de perfecte t-bone steak vereist aandacht voor detail. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat jouw steak op de BBQ of kamado een culinair hoogtepunt wordt:

Voorbereiding: Laat de T-Bone op kamertemperatuur komen en kruid deze naar smaak met zout, peper en eventuele andere kruiden.

Directe hitte: Verhit je BBQ of kamado voor directe hitte. Gril de t-bone enkele minuten aan elke kant om een smakelijke korst te creëren.

Indirecte hitte: Verplaats de steak naar een zone met indirecte hitte om verder te garen. Sluit het deksel en laat de steak langzaam doorgaren tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.

Rusten: Laat de t-bone steak enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen.

Ontdek de t-bone bij BBQuality

Bij BBQuality begrijpen we de kunst van het selecteren van de beste t-bone steaks. We garanderen altijd een royaal filetgedeelte, zodat je zeker kunt zijn van een geweldige smaakervaring. Onze t-bone steaks zijn van topkwaliteit en klaar om te worden bezorgd, zodat je binnenkort kunt genieten van deze heerlijke delicatesse.

Nu je het verschil kent tussen een t-bone steak en een porterhouse Steak, ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen met deze gastronomische traktatie. Bestel vandaag nog je t-bone steak bij BBQuality en ontdek waarom dit vlees zo geliefd is bij BBQ-fans overal ter wereld.

De t-bone steak is uniek en onvergetelijk. Met een perfecte balans tussen malsheid en smaak is het een must-try voor alle liefhebbers van goed vlees. Wil je zelf ervaren wat deze steak zo bijzonder maakt? Bestel dan nu bij BBQuality en laat je smaakpapillen dansen van vreugde!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Welk varkensvlees is het meest mals?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
T bone steak