Italiaanse T-bone steak recept

Italiaanse T-bone steak recept | Porterhouse | Lindy | BBQuality

Inleiding

Italiaanse T-bone steak recept

Deze te lekkere T-Bone steak met Italiaanse invloeden wordt geserveerd met een simpele tomatensalade, burrata en een pesto-boter. De boter bevat geen pesto, maar wel de ingrediënten die in een pesto zitten. Deze boter smelt vervolgens over de T-Bone, wat het geheel extra smaakvol maakt.

Ingrediënten T-bone steak

Ingrediënten bijgerechten

Pesto boter

  • 100 gram zeezout boter
  • 10 basilicum blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes oregano
  • 30 gram Formaggio Duro
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Snufje chillivlokken

Tomaten salade met burrata

  • 4 tomaten
  • 3 mini burrata bollen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
  • Sla naar keuze (ik gebruikte rucola melange)

Benodigdheden

  • BBQ met mogelijkheid tot directe bereiding
  • Mengkom
  • Vershoudfolie
  • Aluminiumfolie
  • Snijplank

Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ met een directe opstelling en breng deze naar een dome-temperatuur tussen de 160 graden Celsius.

Bereidingswijze

T-bone steak

Haal de T-Bone een half uur voor de bereiding uit de koeling. Spoel het vlees af en dep het droog. Steek vervolgens de vleesthermometer erin en spray er wat olie overheen. Bewaar de BBQuality SPG rub voor het serveren. Grill de T-Bone op directe hitte tot een kerntemperatuur van ongeveer 53 graden Celsius. Keer het vlees regelmatig om, zodat de hitte voor een gelijkmatige garing zorgt. Pak de T-Bone daarna in en laat het ongeveer 5 minuten rusten.

Tomatensalade met burrata

Snijd de tomaten in hapklare stukken. Verdeel de sla melange over een diep bord en leg de tomaten erbovenop. Drizzle er wat knoflookolie overheen en voeg versgemalen peper toe. Verdeel ten slotte de minibollen burrata over het geheel. Zet het bord in de koelkast tot gebruik.


Pesto boter

Laat de zeezoutboter op kamertemperatuur komen, zodat je deze gemakkelijk kunt roeren. Snijd de basilicum en oregano fijn. De Formaggio Duro mag ook in kleine blokjes worden gesneden. Rasp de knoflook tot een soort puree, of voeg een halve theelepel knoflookpuree toe. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar; de pijnboompitten mogen er in hun geheel bij. Leg de boter op een stukje vershoudfolie en rol er een rolletje van. Knoop de uiteinden en leg de rol in de koelkast tot het serveren. Zorg ervoor dat je plakjes hebt gesneden voordat je het serveert.

Serveren

Trancheren

Nadat je het vlees hebt laten rusten, snijd je de T-Bone steak. Gebruik een scherp mes om het vlees langs beide kanten van het bot af te snijden. Trancheer daarna het vlees in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel 3 à 4 plakjes pestoboter over de T-Bone Steak en strooi er wat BBQuality SPG rub overheen. Serveer vervolgens met de tomatensalade en, optioneel, met versgebakken ciabatta.

Bekijk een korte video van dit recept op BBQuality-TV.

Maak je mijn Italiaanse T-bone steak recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!