Rollade

Bekijk onze recepten

Bavette rollade recept | Urban_Barbecue | BBQuality

Kant en klaar bavette rollade recept

Dit kant en klaar bavette rollade recept is perfect als je zoekt naar gemak én smaak. Je hoeft bavette rolllade alleen maar op te warmen!
Bekijk het recept over Kant en klaar bavette rollade recept
Pizza pinwheels van bavette rollade recept | Angus bavette rollade | bavette | maanvlees | BBQuality

Pizza pinwheels van bavette rollade recept

Pizza pinwheels van bavette rollade recept. Het beste van twee werelden, gerookte bavette rollade met Italiaanse smaken en pizza toppings!
Bekijk het recept over Pizza pinwheels van bavette rollade recept
Gerookte eendenborstrollade recept | BBQuality

Gerookte eendenborstrollade recept

Gerookte eendenborstrollade, een heerlijk voorgerecht om je gasten eens te verrassen met kerst. Makkelijk te snijden en ontzettend smaakvol.
Bekijk het recept over Gerookte eendenborstrollade recept

Video

Hoe maak je een rollade en hoe kan je deze bereiden op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laten Dirk en Claus zien hoe je een lekkere varkens en runderrollade maakt. Ook laten ze zien hoe je met een rolladetouw een rollade dicht kan knopen. Dirk showt zijn speciale techniek.

De ene rollade wordt gemaakt van de varkensprocureur. De andere rollade wordt meer een rosbiefachtige. Deze wordt gemaakt van de runderachtermuis.

Dirk begint met de runderrollade. Hij bewerkt het vlees zo dat je een mooie plak krijgt. Op deze manier kan hij het mooi kruiden. Dit doet hij met een zelfgemaakte chimichurri. Vervolgens rolt hij het vlees op en knoopt hij het dicht. Hij gaat het de rollade daarna indirect garen met een dome-tempartuur van 175 graden Celsius. Dit doet hij totdat de rollade een kerntemperatuur van 50 graden Celsius heeft bereikt.

Daarna gaat hij de varkensrollade maken. Ook van het varkensvlees maakt hij een mooie plak om deze daarn te kruiden. Hiervoor gebruikt de BBQuality Pork Rub. Ook nu rolt hij het vlees op en knoopt hij deze dicht. De varkensrollade wordt bij dezelfde dome-temperatuur op de indirecte manier bereid. De varkensrollade gaart hij tot een kerntemperatuur van 80 graden Celsius. Dit heeft ongeveer 3,5 uur geduurd.

Bij beide stukjes vlees heeft Dirk wat lekkere side-dishes gemaakt. Je moet zelf maar kijken wat dit is. Veel kijkplezier!

Meer informatie

Rollade

Rollade bestellen bij BBQuality

Een rollade, een klassieker in de wereld van vleesgerechten, is een culinair meesterwerk dat bestaat uit smaakvol vlees dat zorgvuldig is opgerold en vastgebonden voordat het wordt bereid. Deze delicatesse wordt vaak gemaakt van rundvlees, varkensvlees, eend of kip. Het vlees wordt met liefde op smaak gebracht, vervolgens opgerold tot een ronde vorm (vandaar de naam ) en stevig vastgezet met keukentouw of bindtouw om de rolvorm te behouden tijdens het koken.

Probeer het eens: rollade

Een rollade is een veelzijdig gerecht dat zich leent voor diverse kookmethoden, afhankelijk van het type vlees en jouw culinaire voorkeuren. Je kunt het braden, stoven of roosteren, en je kunt ervoor kiezen om deze met heerlijke vullingen te bereiden. De vulling kan bestaan uit een scala aan smaakvolle ingrediënten, zoals kruiden, groenten en soms zelfs andere soorten vlees, zoals gehakt. Of je nu van een klassieke, eenvoudige rollade houdt of van een creatie met een twist, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit stukje vlees is bij uitstek geschikt voor feestelijke gelegenheden. Ze zijn gemakkelijk te bereiden, voldoende voor een groep mensen en maken een indrukwekkende presentatie wanneer ze op tafel worden geserveerd.

BBQ of kamado: rollade bereiden

Hoe kun je een rollade het beste bereiden op de BBQ of kamado? Deze vraag wordt vaak gesteld, en het antwoord is simpel: met zorg en geduld. Een rollade op de barbecue bereiden is een kunst op zich. De juiste temperatuur en de perfecte timing zijn cruciaal voor een smaakvol resultaat.

Begin met het selecteren van een hoogwaardig stukje vlees, zoals onze angus bavette rollade, eendenborstfiletrollade, kipdijrollade of porchetta. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de rollade te kruiden met jouw favoriete smaakmakers.

Plaats het op de barbecue of kamado en houd de temperatuur constant op het gewenste niveau. Het langzame en gelijkmatige garen zorgt ervoor dat het vlees sappig en mals wordt. Zodra de kerntemperatuur de perfecte graad bereikt heeft, kun je genieten van een smaakvolle rollade die het resultaat is van jouw grillkunsten.

Koop je rollade bij BBQuality

BBQuality biedt een scala aan rollades aan in onze winkel, elk met een unieke smaak die je nergens anders zult vinden. We nodigen je uit om deze heerlijke rollades te ontdekken en jouw culinaire horizon te verbreden.

Kies voor kwaliteit en maak indruk op jouw gasten met een smaakvolle rollade van BBQuality. Bestel nu en ontdek waarom het zo geliefd is bij de liefhebbers van goed eten over de hele wereld. Jouw culinaire avontuur begint hier!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Wat is rundvlees?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is varkensvlees?