Kant en klaar bavette rollade recept

Bavette rollade recept | Urban_Barbecue | BBQuality

Inleiding

Een snel en makkelijk kant en klaar bavette rollade recept. Soms heb je wat minder tijd om voorbereidingen te doen en zoek je naar meer gemak. Deze bavette rollade kant en klaar en eenvoudig te bereiden. Dit gerecht is dus snel klaar en overheerlijk, ideaal dus!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • circa 800 gram bavette rollade
  • Sperzieboontjes
  • 1 kilogram kruimige aardappelen
  • Melk (flinke scheut)
  • 50 gram boter

Benodigdheden

BBQ gereed maken

Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling, waarbij de kolen aan één kant van de grill liggen en het vlees aan de andere kant wordt geplaatst. Breng vervolgens de dome-temperatuur langzaam naar ongeveer 150 graden Celsius. Dit zorgt voor een gelijkmatige en langzame garing van de rollade, waardoor deze heerlijk mals en sappig blijft.

Bavette rollade bereiden

Leg je rollade op het rooster en laat het vlees liggen tot het een kerntemperatuur van 48 graden Celsius heeft bereikt. Pak het vlees daarna in en laat het rusten terwijl jij de BBQ ombouwt voor direct grillen. Haal de platesetter eruit en zet de schuiven open. Laat de BBQ vervolgens oplopen tot een dome-temperatuur van 250 graden Celsius. Grill het vlees daarna af totdat het een kerntemperatuur van 55 graden Celsius heeft bereikt. Laat het vlees ook hierna weer 10 minuten rusten.

Serveren

Snijd de rollade tot slot in dunne plakjes en leg ze mooi op een serveerschaal. Voeg de bijgerechten toe, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade, om de maaltijd compleet te maken. Serveer alles samen aan jouw gasten en geniet van de heerlijke smaken.

Eet smakelijk!

We hebben kant en klaar bavette rollade recept ook in een korte video vastgelegd. Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn kant en klare bavette rollade recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story!