Boston butt

Bekijk onze recepten

Boston butt op Griekse wijze recept | BBQuality

Boston butt op Griekse wijze recept

Boston butt op griekse wijze recept. In dit recept maken we griekse pulled pork van boston butt en geserveerd met tzatziki en pita-broodjes.
Bekijk het recept over Boston butt op Griekse wijze recept
Pulled Pork met een Indonesische touch - BBQuality

Pulled Pork met een Indonesische touch

De Pulled Pork met een Indonesische touch is heerlijk om op turks brood of in een lemper rol te serveren. Durf jij het aan? Kijk hier voor het recept.
Bekijk het recept over Pulled Pork met een Indonesische touch
Pulled Pork recept klaar

BBQuality Pulled Pork Recept

Heerlijk Pulled Pork recept waar we natuurlijk gebruik hebben gemaakt van de Boston Butt van BBQuality. Een heerlijk recept om je vrienden mee te verrassen!
Bekijk het recept over BBQuality Pulled Pork Recept
Iberico Boston Butt Heyde Hoeve | BBQuality

Boston butt bereiden op de BBQ, basisrecept

Wil je voor de eerste keer een Boston Butt bereiden op de bbq? Dan hebben wij een overheerlijk basisrecept op onze website. Kijk dus snel!
Bekijk het recept over Boston butt bereiden op de BBQ, basisrecept
Pulled Pork - BBQuality

Pulled pork van Luc met jacket potatoes

Pulled pork is een echte barbecue klassieker die met veel geduld bereid dient te worden. Door het vlees 'low and slow' te garen blijft het heerlijk mals.
Bekijk het recept over Pulled pork van Luc met jacket potatoes

Video

Boston butt op Griekse wijze!

In deze YouTube-aflevering is te zien hoe je van de Boston Butt, pulled pork maakt met de heerlijke Griekse smaak! Dit doe je door Boston Butt te injecteren en te bestrooien met gyros kruiden. Zo ondergaat deze Boston Butt een smaakvolle transformatie met een authentieke Griekse twist! Deze culinaire handelingen tillen de smaak naar een hoger niveau en maken het vlees perfect geschikt voor een overheerlijke pita met zelfgemaakte tzatziki.

Wij zijn niet alleen enthousiast, maar echte fans van deze heerlijke combinatie! Ontdek de Griekse smaken en geniet van een culinair avontuur met deze Grieks geïnspireerde Boston Butt.

Meer informatie

Boston Butt

Bestel jouw Boston Butt avontuur bij BBQuality

Bij BBQuality kun je nu de avontuurlijke Boston Butt bestellen. Ontdek de veelzijdigheid van dit stuk varkensvlees en laat je verrassen door de mogelijkheden die de Boston Butt biedt.

Pulled pork magie met Boston Butt

De Boston Butt is afkomstig uit de nek en schouder van een varken. Het is misschien niet het meest bekende stuk vlees, maar het heeft de laatste jaren wereldwijd terrein gewonnen. Vooral dankzij de heerlijk, malse 'pulled pork' dat je ervan kunt maken. Pulled pork is een ware BBQ klassieker uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. In feite is het langzaam gegaard varkensvlees, waarvan je kleine stukjes vlees 'pulled'.

Geniet van deze smaakvolle creatie op zichzelf, in salades of op een broodje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ontdek de Boston Butt bij BBQuality

Ga jij de uitdaging aan en ontdek de veelzijdigheid van de Boston Butt? Bestel jouw Boston Butt vandaag nog bij BBQuality en laat je verrassen door de smaak en kwaliteit die wij bieden. Of je nu een doorgewinterde barbecue-expert bent of een enthousiaste thuiskok, dit heerlijke vlees wordt jouw nieuwe favoriet.

Meesterlijke bereiding van Boston Butt op de BBQ

Bang voor de omvang van dit stuk vlees? Geen zorgen! De basisbereiding is weliswaar niet ingewikkeld, maar het vergt wel geduld. Gelukkig is het zeker het wachten waard!

Je start met het verwijderen van eventueel stukjes vlies met een scherp mes. Vervolgens snijd je het vlees kruislings in. Let op: zorg dat je niet te diep snijd! Daarna is het tijd om de Boston Butt in te smeren met mosterd, zodat de rub goed blijft plakken. Pak nu jouw favoriete rub erbij en laat het vlees zwemmen in de kruiden! Laat dit voor een aantal uur intrekken.

Het geheim van het bereiden van de Boston Butt komt nu! Dat is namelijk de slow cooking, beter bekend in de BBQ-wereld als de low & slow methode. Dit is een methode waarbij je het vlees op lage temperatuur, langzaam gaart, totdat het een perfecte kerntemperatuur bereikt.

Breng jouw BBQ/kamado naar een dome temperatuur van 110 graden Celsius voor een indirecte bereiding. Plaats het vlees op het rooster en laat garen tot de kerntemperatuur van ongeveer 70 graden Celsius bereikt is. Rond deze temperatuur komt het vlees in de bekende stall terecht. Haal het vlees van de BBQ, wikkel strak in aluminiumfolie en leg het terug op het rooster. Het vlees moet nu verder garen tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van minimaal 92 graden Celsius. Vanaf deze kerntemperatuur, prik je in het vlees met een saté prikker of temperatuurmeter, en bij te veel weerstand laat je de Boston Butt verder garen tot je geen weerstand meer voelt. Zodra het vlees klaar is, haal je het vlees van de BBQ en laat het minimaal een half uur rusten in de aluminiumfolie. Heb je de tijd? Laat het vlees dan wat langer rusten, 1 tot 2 uur. Tot slot ga je aan de slag met het 'pullen' van het vlees, wat resulteert in botermals en overheerlijk vlees.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat voor varkensvlees is er allemaal?
Wat is het beste varkensvlees?
Wat is het malste varkensvlees?
Wat kost een kilo varkensvlees?