Boston butt bereiden op de BBQ, basisrecept

Iberico Boston Butt Heyde Hoeve | BBQuality

Boston Butt bereiden op de BBQ

Boston Butt bereiden? Wil je de Boston Butt voor de eerste keer klaarmaken op de BBQ? De Boston Butt een groot en spannend stuk vlees als je hem voor de eerste keer ziet, maar schrik niet de basis bereiding is niet heel moeilijk, maar vergt wel veel geduld.

Besmeer de Boston Butt met een dun laagje olie en plak er zoveel mogelijk van je favoriete rub aan. Alles wat blijft hangen is meegenomen. Injecteren mag maar is zeker niet nodig. Plaats de Boston Butt indirect op een bbq van 105º C en voeg rookhout, direct in de gloeiende kolen toe. Het volume van een pakje sigaretten volstaat. Appel en kersenhout doen het heerlijk bij Boston Butt. Verwarm het vlees totdat het een kerntemperatuur van 88º C heeft bereikt.

LET OP; DIT DUURT WELLICHT TUSSEN DE 14 EN 20 UREN!

Wanneer de kerntemperatuur een waarde van ongeveer 68ºC bereikt kan het zijn dat deze de komende vijf uren niet meer stijgt en wellicht een aantal graden daalt.

GEEN PANIEK, GEEN EXTRA KOLEN, GEEN EXTRA TEMPERATUUR, NIET ALLE SCHUIVEN LOS GOOIEN MAAR GEDULD HOUDEN.

Na verloop van tijd zal de temperatuur van het vlees weer stijgen en vanzelf de 88ºC aantikken. Laat het vlees een half uur onder folie rusten en trek het dan met bijvoorbeeld twee vorken uit elkaar. Breng het op smaak met wat extra rub of bbq-saus. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie
  • Favoriete BBQ-rub
  • Rookhout
  • Favoriete BBQ-saus