Boston butt op Griekse wijze recept

Boston butt op Griekse wijze recept | BBQuality

Inleiding:

In dit Boston butt op Griekse wijze recept gaan we een Boston Butt bereiden op een kamado. Het vlees (pulled pork0 krijgt na de bereiding een Griekse twist. Het wordt geserveerd met zelfgemaakte Tzatziki en Pita-broodjes. Dit recept is bedoeld voor een grote groep en is perfect voor een gezellige maaltijd. Met deze boston butt heb heb je zeker genoeg pulled pork voor 8-12 personen. Begin vroeg, want dit enorme stuk vlees heeft zeker 14-18 uur nodig om te garen.

Ik heb deze keer 's nachts mijn kamado laten draaien op 110-120 graden Celsius. Dit raad ik niet aan als je een beginnende smoker bent. Het is vrij lastig om je kamado voor zo een lange tijd stabiel op temperatuur te houden. Lukt je dit wel, ga er voor!

Heb je een pelletgrill? Dan is deze perfect voor deze lange bereiding. Je kunt dan het vlees heel langzaam garen zonder omkijken en de volgende dag het vlees pullen. In dit recept pak je het vlees in met aluminium folie als de bark goed vast zit. Hierdoor versnel je het garingsproces.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

 • 1 Boston Butt (varkensschouder) van ongeveer 3,6 kg
 • 280 gram Gyros kruiden met zout (gebruik je gyros kruiden zonder zout, voeg dan 200 gram gyros kruiden toe en 50 gram zout).
 • 2 bouillonblokjes kip
 • 300 milliliter kokend water
 • 4 eetlepels mosterd als “binder” de mosterd zorgt dat de kruiden blijven plakken aan het vlees.
 • 1 liter Griekse yoghurt (10% vet)
 • 2 takjes verse munt, fijngehakt
 • 2 takjes verse dille, fijngehakt
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1/2 komkommer, geraspt en uitgelekt
 • Zout naar smaak
 • 2 pita broodjes per persoon
 • Ijsbergsla

Benodigheden:

Voorbereiding

Voorbereiden

Maak een injectiemix door 2 kipbouillonblokjes 30 gram gyroskruiden op te lossen in 300 milliliter kokend water. Laat het vervolgens afkoelen.

Tijdens het afkoelen van de injectiemix ga je verder met het voorbereiden van de Boston Butt. Verwijder vlies en overtollig vet en maak snij het vlees kruislings in om de vloeistof beter te laten verdelen (Snij niet te diep). Injecteer nu de afgekoelde vloeistof. Verdeel de injectiemix over de gehele Boston butt.

Smeer de boston butt daarna in met mosterd, zodat de kruiden blijven plakken. Wrijf de Gyroskruiden gelijkmatig over het vlees. Wees royaal, je kunt eigenlijk niet teveel kruiden gebruiken voor dit soort grote stukken vlees. Dit kun je al een dag van te voren doen. Zorg ervoor dat de kruiden in ieder geval minimaal 4 uur kunnen intrekken.

Bereiding

Garen

Breng de kamado-grill op een stabiele dome-temperatuur van ongeveer 110-120 graden Celsius voor indirect garen. Voeg het olijf rookhout toe voor, een heerlijke subtiele, maar kruidige rooksmaak.

Plaats de Boston Butt op het grillrooster en sluit de deksel van de grill. Rook de Boston Butt tot deze een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden Celsius heeft bereikt. Dit kan 10-12 uur duren.

Als de Boston Butt de kerntemperatuur van 70 graden Celsius heeft bereikt, haal je het vlees van de grill en wikkel je het strak in aluminiumfolie.

Inpakken en doorrrr

Gaar de ingepakte Boston Butt verder tot een kerntemperatuur van 96-98 graden Celsius. Gebruik een sateprikker om de garing te controleren bij 96 graden; het moet aanvoelen alsof je in zachte boter prikt. Dit kan nog wel een uur of 4 duren.

Laat de Boston Butt na het roken en garen minimaal 1 uur rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich door het vlees verdelen en het resultaat heerlijk mals wordt.

Serveren

Terwijl de Boston Butt aan het rusten is, bereid je de Tzatziki. Rasp de komkommer en leg de geraspte komkommer in een zeef. Voeg een eetlepel zout toe aan de komkommer en druk met een lepel al het overtollige vocht uit de komkommer. Meng de uitgelekte komkommer vervolgens met de Griekse yoghurt, fijngehakte munt, dille en knoflook. Breng op smaak met zout.

Verwarm de pita broodjes volgens de instructies op de verpakking.

Pull de Boston Butt en proef even, eventueel kun je nog wat extra gryoskruiden toevoegen naar smaak serveer met de zelfgemaakte Tzatziki en de warme pita broodjes.

Geniet van deze smaakvolle griekse smaken! Boston Butt met Tzatziki en Pita- broodjes, een heerlijke maaltijd om te delen met vrienden en familie.

Maak je mijn boston butt op Griekse wijze recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.