Boston butt recept

Boston butt recept | Grilltimster | BBQuality

Inleiding

Pulled Pork is een langzaam gegaarde bereiding van varkensvlees, traditioneel gerookt tot het zo mals is dat het met de hand uit elkaar getrokken kan worden. Meestal wordt hiervoor een Boston Butt gebruikt, maar een procureur is ook een uitstekend alternatief. Pulled Pork wordt vaak geserveerd op een broodje met barbecuesaus, coleslaw en andere smakelijke toppings. Ik neem je mee in mijn Boston Butt recept.

Ingrediënten

Boston butt

Benodigdheden

Voorbereiding

BBQ

Bereid je smoker, BBQ of grill voor een indirecte bereiding en breng deze naar een dome-temperatuur tussen 100 en 120 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur om te smoken. Gebruik je geen pellet-BBQ? Plaats dan 4 handjes kersensnippers op de kolen voor extra smaak. Kersenpellets geven de beste smaak op een pellet-BBQ.

Boston butt

Smeer de Boston Butt rijkelijk in met mosterd. Strooi daarna de BBQuality Pork rub over het hele stuk vlees, zodat het rondom volledig bedekt is. Laat de rub minimaal 1 uur intrekken; een hele nacht laten intrekken in de koelkast geeft het beste resultaat. Haal het vlees minstens twee uur voordat je het gaat roken uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Bereiding

Roken

Plaats de Boston Butt op de smoker of BBQ en leg er een aluminium bak onder om de vleessappen op te vangen. Plaats een vleesthermometer in het dikste gedeelte van het vlees en sluit de smoker of BBQ. Spray na 3 uur het vlees voor de eerste keer in met appelsap. Herhaal dit elk uur totdat de appelsap op is.


Inpakken

Wanneer de temperatuur rond de 70 graden Celsius blijft hangen, pak je het vlees in butcher paper in en gaar het varkensvlees vervolgens door tot het een kerntemperatuur van 92 graden Celsius heeft bereikt. Laat het vlees daarna rusten in een koelbox of onverhitte oven, zodat de sappen goed door het vlees kunnen trekken. Open de koelbox of oven elke 30 minuten om de warmte te laten ontsnappen. Dit houdt het vlees 1-3 uur op temperatuur.

Serveren

Pullen en serveren!

Haal het schouderblad uit de Boston Butt en trek het vlees met je handen uit elkaar. Voeg naar smaak de opgevangen vleessappen en wat BBQ The Original saus toe. Je huisgemaakte pulled pork is nu klaar om te serveren! Serveer het vlees direct op een briochebroodje, besprenkeld met BBQ The Original saus en coleslaw. Je kunt het vlees ook invriezen voor later gebruik op hamburgers, wraps of pizza's.

Eet smakelijk!

Wil je deze BBQ-klassieker ook als korte video zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn Boston Butt recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.