Dry aged T-bone platter recept

Dry aged T-bone platter recept | Porterhouse | Martijn | BBQuality

Inleiding

Dry aged T-bone platter recept. Met een prachtige dry-aged T-bone steak op het menu, maak je er vanzelf een feestje van! In dit recept krijgt deze klassieke snit van rundvlees een behandeling die zijn unieke smaak en textuur volledig tot hun recht laat komen. Geniet van dit heerlijke gerecht dat de perfecte combinatie biedt van sappig gegrild vlees en smaakvolle bijgerechten!

Ingrediëntenlijst

T-bone platter

 • circa 350 gram  Dry aged T-bone steak
 • 200 gram krieltjes
 • 1 stuk broccoli
 • 1 stuk trostomaten
 • olie
 • zout en peper

  Benodigdheden:

  Beginnen maar!

  T-bone platter

  Haal de T-Bone Steak tenminste 30 minuten voor bereiding uit de koeling en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak de BBQ gereed voor een directe opstelling met een dome-temperatuur van 250 graden Celsius.

  Plaats de tomaten op het grillrooster en grill ze laat ze af tot de schil geblakerd is en het vruchtvlees zacht wordt. Draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing. Kook de broccoli in een pan met kokend water tot deze beetgaar is. Giet af en zet opzij.

  Bak de gehalveerde krieltjes in een pan met wat olijfolie tot ze mooi krokant en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  Grillen

  Leg de dry aged T-Bone Steak op de voorverwarmde BBQ en grill tot het vlees een kerntemperatuur 48 graden Celsius bereikt. Haal het vlees van de barbecue en laat het rusten op een snijplank, afgedekt met aluminiumfolie, voor minimaal 10 minuten.

  Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes (trancheren) voor optimale malsheid.

  T-bone platter serveren

  Maak je bord op door de gegrilde T-Bone Steak weer in de vorm van het bot te leggen. Serveer met de geroosterde tomaten, gekookte broccoli en krokante krieltjes.

  Laat je smaakpapillen verwennen met dit verrukkelijke gerecht, waarbij de smaken van het sappig gegrild vlees perfect samen komen met de overheerlijke bijgerechten.

  Eet smakelijk!

  We hebben dit recept ook als een klein filmpje voor jullie vast gelegd. Bekijk het op BBQuality-TV.

  Maak je mijn dry aged T-bone platter recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story!