Porterhouse steak recept

Porterhouse steak recept | T-bone steak | BBQuality

Inleiding:

Porterhouse steak recept! Reverse sear gegaarde T-bone steak/Porterhouse steak met een lekkere tagliatelle vol met paddenstoelen en kaas.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Begin met het aansteken van de BBQ met een helft voor directe hitte en andere helft voor indirecte hitte en verwarm hem naar 120 graden Celsius.

Porterhouse steak

Laat de Porterhouse steak op kamertemperatuur komen en smeer het vlees in met de rub. Doe de rookchunk op de BBQ en leg de Porterhouse steak op de het indirecte gedeelte. Gaar deze nu tot een kern van 46 graden Celsius en haal deze dan van de BBQ. Breng nu de BBQ naar 220 graden Celsius tot de kolen goed roodgloeiend zijn. Grill nu de Porterhouse steak aan beide kanten goed aan tot een mooie korst. Haal hem weer van de BBQ en laat rusten.

Tagliatelle met paddenstoelen

Laat de gedroogde paddenstoelen nu wellen in 100 mililiter lauwwarm water voor ongeveer 15 minuten. Snipper de sjalot en snij de bieslook in dunne ringetjes. Haal de gedroogde paddenstoelen uit het water en zeef het water door wat keukenpapier, zodat er geen zand meer in zit. Dit water gaan we in de pastasaus gebruiken. Snij nu alle paddenstoelen in reepjes. Zet nu de skillet op de BBQ tijdens het opwarmen van de BBQ, voor het direct grillen van de T-bone steak. Kook ondertussen de tagliatelle af zoals aangegeven op de verpakking.

Saus maken

Als de BBQ met de skillet 180 graden is bak dan de sjalot en de paddenstoelen aan in de skillet. Voeg na het aanbakken de witte wijn toe en laat dit volledig inkoken. Voeg dan de paddenstoelen, vocht en de knoflook toen en laat dit weer voor 3 kwart inkoken. Voeg nu de room toe met de italian rub en breng weer aan de kook. Meng nu de tagliatelle door de saus en zet de skillet op het indirecte gedeelte. Als de T-bone steak is afgegrill voeg dan de Parmezaanse kaas en de bieslook toe aan de pasta en roer door en haal deze van de bbq.

Serveren

Als de steak 5 minuten heeft gerust kun je deze aansnijden en samen serveren met de tagliatelle. Eet smakelijk!

Maak je mijn Porterhouse steak recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.