Brisket bereiden op de BBQ, basisrecept

Brisket whole packer recept | BBQuality

Brisket

Injecteer ten eerste de Brisket met een vloeistof waarin de smaken die je toe wilt voegen zijn opgelost. Ongeveer 250 ml per kg vlees is haalbaar. Kruid daarna de Brisket aan de buitenzijde met je favoriete rub. Brisket houdt bovendien van ui en knoflook maar kan echt niet zonder voldoende zwarte peper. Rook vervolgens de brisket in een bbq van 105ºC gedurende vier uren met rookhout naar keuze.

Brisket kan bovendien wel wat sterkere smaken verdragen dus hier kunnen lekkere smaken als pecan, hickory etc .zeker tot hun recht komen maar gebruik met mate want teveel is gewoonweg niet lekker. Een goed hand vol in totaal doet al aardig wat. Pak de brisket hierna in aluminiumfolie en voeg eventueel vocht of wat boter toe. Vouw het pakket goed dicht en leg het terug op de bbq. Laat de kerntemperatuur in het vlees oplopen tot 92ºC. Laat het vlees minimaal een uur rusten en snij het dwars op de draad in plakken van een cm dik.

Ingrediënten

  • Brisket ca 5,0 kilo
  • Runderbouillon
  • BBQuality Steak Rub
  • Zwarte peper