Meedenken, snelle levering en niet geheel onbelangrijk smaakvolle producten.Remco – Oss
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Gemarineerd oerhammetje recept

Gemarineerd oerhammetje recept | BBQuality

Inleiding

Marineren

Het marineren van vlees of andere ingrediënten wordt gedaan om het product zachter of krokanter te maken. Door het product voor meerdere uren in de zuren van de marinade-vloeistof te leggen, breken de zuren de structuur af waardoor het vlees malser wordt.

Voor dit gemarineerd oerhammetje recept is een BBQ met deksel het handigste om zo de lage temperatuur het beste te regelen.

Ingrediëntenlijst

  • 2 oerhammetjes
  • 500 milliliter sojasaus
  • 80 milliliter sesamolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 versnipperde nori vellen
  • 30 milliliter rijstazijn
  • 100 gram kimchi
  • 8 stuks mini maïs
  • 2 porties udon noodles
  • naar smaak furikake kruiden
  • 8 gram witte sesamzaadjes
  • 20 gram gebakken uitjes
  • 20 gram verkruimelde nori chips
  • 15 gram enoki paddenstoelen
  • 20 gram misopasta

Voorbereiding

Wanneer je een vacumeermachine hebt is het een stuk makkelijker om te marineren, maar anders werkt een bak met deksel ook prima. Hier heb je dan wel meer vloeistof voor nodig om te marineren. Hou dan de cijfers hierboven aan. Voor een vacumeerzak kun de hoeveelheid halveren.

Oerhammetjes

Maak de oerhammetjes, wanneer nodig, schoon. Snij eventuele losse vet deeltjes en vliesjes eraf.

Voeg nu de soja, sesamolie, rijstazijn, knoflookteentjes en versnipperde norivellen in de bak voor het marineren. Leg daar de oerhammetjes bij in. Zet de bak gekoeld weg voor minimaal 12 uur, zorg dat het vlees helemaal ondergedompeld is. Voeg anders iets meer soja toe of een klein beetje water.

Stel de BBQ in op 110 graden Celsius en zorg ervoor dat je indirect kan garen. Haal de oerhammetjes uit de marinade en leg deze op een uitlek rek. Plaats deze daarna op het rooster in de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 75 graden Celsius. Maak ondertussen de miso. Mix de miso met water en los deze op. Breng vervolgens het water tegen de kook aan. Voeg hier de noedels, maïs en enoki aan toe en gaar deze.

Wanneer de noodles gaar zijn haal deze eruit en bestrooi met de furikake kruiden.

Serveren

Als alles gaar en klaar is leg je de noodles op het bord. Voeg hier de maïs en enoki aan toe. Verkruimel de nori snacks voor extra bite aan het gerecht. Bestrooi de oerhammetjes met sesamzaad.

Eet smakelijk.

Maak je mijn gemarineerd oerhammetje recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 12:30
Bereidingstijd 02:00
Aantal personen 2 personen
Oerhammetjes
2 stuks
Sojasaus
500 ml
Sesamolie
80 ml
Knoflook
3 teentjes
Norivel (versnipperd)
2
Rijstazijn
30 milliliter
Kimchi
100 gram
Mini maïs
8
Udon noodles
2 porties
Furikake
naar smaak
Sesamzaadjes wit
8 gram
Gebakken uitjes
20 gram
Nori chips
20 gram
Enoki paddenstoelen
15 gram
Misopasta
20 gram