• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Gegrilde bavette recept

Gegrilde bavette recept | maanvlees | BBQuality

Inleiding

Ervaar de rijke smaken van sappige bavette, gecombineerd met gegrilde mais, gepofte cherry tomaten en een verrukkelijke cowboy butter met dry aged beendermerg, in dit gegrilde bavette recept. Een onweerstaanbare combinatie die je smaakpapillen zal betoveren!

Ingrediëntenlijst

Bavette

Cowboy butter:

  • 250 gram roomboter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper
  • Sap van een halve citroen
  • 50 gram rundermerg

Wat heb je nog meer nodig?

Bereidingswijze

Voorbereiding

Zorg allereerst voor een directe setup van 200 graden Celsius op je kamado. Haal de bavette en de roomboter op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Cowboy Butter met Dry Aged Beendermerg

Het bereiden van de cowboy butter is erg gemakkelijk. Je hoeft enkel alle ingrediënten te mengen in een mengkom of keukenmachine. Et voilà! 

Gegrilde bavette

Bestrooi de bavette royaal de rub. Grill de bavette vervolgens aan beide zijden tot de gewenste gaarheid is bereikt. Hierbij streven we naar een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden Celsius. Laat de bavette rusten onder aluminiumfolie terwijl je de andere componenten bereidt.

Gegrilde maïs

Bestrijk de maiskolven met olijfolie en grill ze op de barbecue tot de korrels mooi goudbruin en gegrild zijn. Leg ze daarna in een aluminiumbakje. Smeer op het laatst de maïs in met roomboter en bruine suiker.

Gepofte Cherry Tomaten

Leg de cherry tomaten op de grill en laat ze poffen tot de schil gebarsten is en ze sappig zijn van binnen.

Tijd voor het leukste gedeelte!

Bord opmaken & serveren

Snijd de gegrilde bavette in dunne plakken tegen de draad in. Leg het vlees vervolgens op een bord, omringd door de gegrilde mais en gepofte cherry tomaten. Lepel een royale hoeveelheid cowboy butter met dry aged beendermerg over de bavette. Serveer met extra cowboy butter aan de zijkant voor dipping. Eet smakelijk!!

BBQuality-TV helpt je om jouw gerecht perfect te maken! Bekijk hier de video.

Maak je mijn gegrilde bavette recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 4 personen
  • Bavette
    1,5 kg.
  • Maïskolven
    4 st.
  • Bruine suiker
    1 el.
  • Trosje cherry tomaten
    1 st.
  • Roomboter
    250 gr.
  • Kerriepoeder
    1 tl.
  • Paprikapoeder
    1 tl.
  • Knoflookpoeder
    1 tl.
  • Uienpoeder
    1 tl.
  • Sap van citroen
    0,5 st.
  • Dry aged bone marrow rol
    50 gr.
  • Naked gun powder rub
  • Zout en peper
Print dit recept