Fajita bavette recept

Fajita bavette recept | maanvlees | Maikel | BBQuality

Inleiding

Ontdek hier het fajita bavette recept. Deze heerlijke tex mex klassieker gaat jouw hart (en maag) veroveren. De bavette wordt gekenmerkt door haar malsheid en smaak. Mooi geserveerd in dunne plakken. Lees snel verder!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:


Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en laat het gietijzer goed mee opwarmen en breng de dome-temperatuur naar de 220 graden Celsius.

Bereiden

Rubben en grillen

Smeer de bavette in met de BBQuality Steak rub en laat dit goed intrekken. Snijd ondertussen de paprika in repen, de ui in halve ringen en de limoenen door de helft. Grill eerst de limoenen met het vruchtvlees naar beneden tot ze mooie grillstrepen hebben. Zet ze vervolgens apart. 

Bavette grillen

Grill nu de bavette aan beide kanten mooi aan en totdat het vlees een kerntemperatuur van 52 graden Celsius heeft bereikt. Haal de bavette van de BBQ en laat deze nu rusten.

Bakken

Doe nu wat olie op de bakplaat of in de skillet en bak hierin de uien en paprika samen tot ze gaar zijn. Haal ze daarna van de BBQ en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de gorditas volgens de instructies op de verpakking. Hak de koriander grof.

Serveren

Na het rusten kun je de bavette gaan snijden. Het is belangrijk om deze eerst in vier stukken te snijden en daarna, in plakken, tegen de draad in. Verdeel het vlees over de groenten en strooi er wat koriander overheen. Serveer dit samen met de zure room, guacamole, BBQuality the Original saus en gorditas apart. Eet smakelijk!

Bekijk het recept van deze Tex-Mex klassieker op BBQuality-TV!

Maak je mijn Fajita Bavette recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!