Bavette / vinkenlap
Bekijk onze recepten

Bulgogi van bavette recept

Angus flank steak taco’s recept

Bavette Himalaya zoutsteen

Valentijn Angus bavette recept

Gevulde bavette op de barbecue

Bavette rollade met truffelsalsa

Bavette bereiden op de BBQ, basisrecept

Angus Bavette recept met krieltjes en cherrytomaatjes
Video
Hoe bak ik bavette op de BBQ?
In dit filmpje laat Dirk zien hoe je de verschillende soorten Bavette op de BBQ kan bereiden. Claus legt het verschil uit tussen de soorten Bavette die we in onze shop aanbieden.
Meer informatie
Bavette/vinkenlap
Echt helemaal weggeweest is hij nooit. Wel is de bavette een hele tijd terug wat in de vergetelheid geraakt, maar momenteel is het weer mateloos populair! De bavette is een stuk vlees afkomstig uit de zij van het rund, en staat in Nederland ook wel bekend onder de naam ‘vinkenlap’ of ‘maanvlees’. In het Engels staat het bekend als ‘flap meat’ of ‘flank steak’, refererend naar de plek uit het lichaam waar het vandaan komt. Het is afkomstig uit een deel van het lichaam dat het rund vrij actief gebruikt, waardoor het beschouwd wordt als werkvlees. Hierdoor krijgt het een stevige bite, maar het is wel heel mals.
Bavette heeft een onderscheidende smaak. Het is aan te raden het vlees op z’n Frans (‘Bleu’ of ‘Saignant’) te serveren. Dit wil zeggen dat hij bijna rauw moet zijn, maar aan de buitenkant mooi gebruind. Door de structuur van het vlees is het belangrijke dat je met een scherp mes ‘op de draad’ snijdt. Dit is het tegenovergestelde van met de draad mee. Wanneer je met de draad mee snijdt, wordt het vlees sneller als taai ervaren.
De vinkenlap
Een vinkenlap is een bavettesoort. De vinkenlap heeft een iets fijnere structuur en is iets gelijkmatiger verdeeld dan het broertje van de vinkenlap: maanvlees. Met een vinkenlap kun je bovendien enorm veel kanten op. Bekijk bijvoorbeeld eens dit recept, waarin we laten zien hoe je met met een vinkenlap een verrassend gerecht op tafel kunt zetten. Of kijk eens naar de ‘bavette-aflevering’ van BBQuality, waarin we je basisbereiding van dit vlees uitleggen inclusief wat leuke varianten.
Probeer deze bavettesoort nu zelf ook!

Veelgestelde vragen
Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Wij willen geen onduidelijkheden over het bestellen en verzenden via onze site. We versturen alle producten bevroren. Dit doen we om de temperatuur in de doos zo goed en lang mogelijk te waarborgen. We weten inmiddels uit ervaring dat het verzenden van zowel vers als bevroren vlees in de doos ervoor zorgt dat het bevroren vlees sneller ontdooid door de temperatuurverschillen in de doos.
Hoe wordt het verpakt?
Het door jou bestelde vlees wordt verpakt in een kartonnen doos met dubbele golflaag voor extra isolatie. Daarin komt een extra isolatielaag van gegolfd karton met daarin koelelementen, ook wel icepacks genoemd, om het vlees extra te koelen. De icepacks zorgen ervoor dat de temperatuur langdurig onder de 5 graden blijft. Op deze manier kan het vlees gewoon mee met de koerier en ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn gewenste temperatuur behoudt.
Daarnaast zijn de icepacks volledig biologisch afbreekbaar. Je knipt de ontdooide zakjes open, zet de kraan open en de gel kan zo door de gootsteen en het papier bij het oud papier.
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Een Box met vers gedraaid gehakt uit onze eigen slagerij. Goed kippenvlees van kippen van een langzaam groeiend ras. En iedere maand 4 heerlijke verrassingsproducten om ook eens iets anders te eten. Iedere eerste donderdag van de maand ontvang je je box met vlees voor 14 maaltijden per maand. Je kan kiezen voor klein (2-3p), middel (3-4p) of groot (4-5p).
