Mooie stukken vlees, netjes en gekoeld verpakt ontvangen!Nils – Breda
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Spies met bavette van het varken recept gevuld met rode tapenade

Spies bavette varken vinkenlap recept | BBQuality

Inleiding

Bavette of een vinkenlap van het rund kennen we bijna allemaal, maar van het varken? Die is voor sommige van jullie misschien nog niet zo bekend. We maken een pinwheel met de bavette van het varken. Dit in combinatie met een tapenade zongedroogde tomaat en gegrilde paprika erin. Dit is mijn spies met bavette van het varken recept gevuld met rode tapenade

Ingrediëntenlijst

  • 300 gram bavette van het varken
  • 1 stokbrood
  • 75 gram paprika (uit een potje)
  • 75 gram zongedroogde tomaat (uit een potje)
  • 1 eetlepel pijnboompitten (vooraf geroosterd)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum

Voorbereiding

Tapenade

We beginnen met de tapenade. Pak een keukenmachine en stop daar alle ingrediënten voor de tapenade in. Dit zijn dus de gegrilde paprika, pijnboompitjes, zongedroogde tomaat, basilicum, geperst knoflookteentje en de olijfolie. Maal deze vervolgens fijn, niet tot een gladde puree. Er mag een beetje structuur in blijven zitten.

Pinwheel van bavette

Leg de bavette op een snijplank en verwijder indien nodig het aanwezige vlies. Zorg ervoor dat de draad horizontaal loopt. Bedek de bovenkant met de tapenade gelijkmatig en egaal. Er blijft wat tapenade over die later bij het gerecht geserveerd wordt met geroosterd brood.

Rol vervolgens de bavette op en steek er spiesen in of bind er rolladetouw omheen, zodat de bavette opgerold blijft.

Snijd er nu plakken van, van ongeveer 2 cm dik en rijg deze aan een spies. Afhankelijk van de grootte van de spies kun je er 2 of 3 aan doen.

Bereiding

Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 170° in de BBQ met deksel.

Grill de pinwheels om en om met een gesloten deksel tot ze een kerntemperatuur hebben van 64°. Grill ook wat gesneden stokbrood tussendoor.

Serveren

Serveer wanneer de pinwheels klaar zijn direct met de overgebleven tapenade en het geroosterde brood. Eventueel nog wat kappertjes erbij.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn  recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Mediteraans
Voorbereidingstijd 00:15u
Bereidingstijd 00:25u
Aantal personen 2 personen
Bavette varken
300 gram
Stokbrood
1 stuk

Tapenade:
Geroosterde paprika (uit pot)
75 gram
Zongedroogde tomaat (uit pot)
75 gram
Pijnboompitten (vooraf geroosterd)
1 eetlepel
Knoflook
1 teentje
Olijfolie
2 eetlepels
Fijngesneden basilicum
1 eetlepel