Angus bavette steak bereiding recept

Angus bavette steak recept | BBQuality

Angus bavette steak bereiding recept

De Angus Bavette steak is makkelijk te bereiden op de BBQ en in de pan. De bavette steak is heerlijk en daarnaast ook nog eens botermals. Je kunt het in verschillende gerechten gebruiken. De hoge mate van marmering van het stuk vlees zorgt ervoor dat de Angus bavette een stuk vlees van topkwaliteit en zeer smaakvol is. Kortom, perfect om te eten! De bavette steaks wegen 200 gram per stuk.

  • 4 stuks Angus Bavette steak á 200 gram
  • Gemalen peper
  • Sea salt flakes
  • Bakboter bij bereiding in de bakpan

Bereiding

Leg de Angus bavette steak op een snijplank of schaaltje en laat deze vervolgens rustig op kamertemperatuur komen.

Laat bakboter uitbruisen in een bakpan, leg de Angus bavette steak erin en bak deze aan beide kanten mooi bruin en grill ze daarna op middelhoog/laag vuur om rustig naar de juiste garing te komen.

Op de BBQ grill je de Angus bavette steak direct boven de kolen op een rooster. Wanneer je de kolen een beetje aan 1 kant hebt liggen, dan heb een gedeelte waar je de Angus bavette steak wat rustiger door kan laten garen.

Voor een medium bereiding duurt dit ongeveer 3 minuten per kant bij een gewicht van 200 gram. Nog beter is om een kerntemperatuurmeter te gebruiken. Bij een kerntemperatuur van 49° Celsius (voor medium) halen we de Angus bavette steak uit de pan en laten deze een paar minuten rusten.

Een klein schema van rood naar doorbakken:

Voor de garing inclusief de rust gelden de volgende kerntemperaturen:

  • Rood 48°
  • Medium rood 50°
  • Medium 52°
  • Doorbakken 56°

Dus voor de gewenste garing, haal je het vlees er 3° Celsius voor je gewenste garing af. Het vlees gaart door tijdens het eventjes rusten en serveren. Voor de garing ‘rood’ zal dit minder snel gaan gezien de temperatuur lager ligt, bij medium bakken gaat de garing wat sneller door bij het rusten.

Maal er na het rusten peper eroverheen strooi er daarna wat sea salt flakes overheen.

Lekker met gebakken aardappeltjes en gesmoorde boontjes.

Smakelijk eten!!!

Angus bavette steak bereiding recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.