Valentijn Angus bavette recept

Angus bavette (vinkenlap) Valentijn recept | BBQuality

Inleiding:

Verras jij jouw Valentijn met dit mooie Valentijn recept? Een recept gemaakt met de heerlijke Angus bavette(vinkelap) uit Uruguay. Door de mooie vetdooraardering is dit een heel smaakvol en sappig stukje vlees. Het vlees kan in de pan, in de oven of op de BBQ bereid worden. Bij dit malse stukje vlees serveren we aardappelhartjes en roosjes van courgette. Lees hier mijn Valentijn Angus bavette recept.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:


Voorbereiding:

Courgette taartjes:

Haal per persoon 1 plak bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Snij de courgette in de lengte door en snij 1 helft vervolgens in dunne plakjes. Snij de bladerdeeg doormidden als deze ontdooid is. Leg de 2 helften met de korte kant in de lengte aan elkaar. Zorg er voor dat de plakken 0,5 centimeter overlappen. Druk het bladerdeeg goed aan. Leg de halve maantjes van courget nu dakpansgewijs over de hele lengte van het bladerdeeg. Zorg dat de plakjes courget iets boven het bladerdeeg uitkomen. Strooi wat kaas aan de onderkant van de courget. Vouw de bladerdeeg nu een klein stukje over de courgette en druk goed aan. Vet de muffin vorm goed in. Rol nu voorzichtig het bladerdeeg met de courget op en doe het roosje gelijk in de muffin vorm. Bestrooi de roosjes met wat peper en zout.

Aardappelhartjes:

Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en maak ze droog met wat keukenpapier. Snij de aardappelen in plakken van ongeveer een 0,5 centimeter. Steek het midden uit met de hartjessteker.

Bereiding:

Roosjes van courgette

Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden Celsius. Zet de muffinvorm met de roosjes van courgette in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar. Als de rozen klaar zijn kan je ze het beste gelijk uit de vorm halen en op een bordje leggen.

Aardappelhartjes:

Zet een koekenpan op hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Als de olie heet is leg je voorzichtig de aardappel hartjes in de pan. Kruid de aardappel met wat peper en zout. Bak de aardappel hartjes rondom mooi goudbruin. Je zou de aardappel eventueel in de pan kunnen aanbakken en verder kunnen garen in de oven naast de roosjes van courgette. Controleer met een tandenstoker of de aardappel gaar is.

Angus bavette:

Haal de Angus bavette uit de verpakking en dep deze droog met wat keukenpapier. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Kruid de bavette met wat BBQuality steak rub aan beide kanten.

Als de olie heet is leg je voorzichtig de bavette in de pan. Draai na 2 minuten de bavette om en zet het vuur lager. Je kan de bavette in de pan bakken tot de juiste kerntemperatuur, je kan deze ook aanbakken in de pan en verder garen in de oven. Bereid je de bavette helemaal in de pan? Draai de bavette dan regelmatig om. Zo voorkom je dat de rub verbrand. Gaar de bavette tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. Haal de bavette uit de pan of oven als deze de kerntemperatuur van 50 graden Celsius heeft bereikt. Leg de bavette op een snijplank en laat 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.

Serveren:

Haal de aardappelhartjes uit de oven en bestrooi deze met een beetje Pink Devil rub. Leg de aardappelhartjes op een bord of mooie serveerplank. Haal de courgette rozen ook uit de oven en zet deze bij de aardappelhartjes.

Als het vlees gerust heeft snij je de bavette in mooie dunne plakken. Snij de bavette altijd haaks op de draad. Je mes en de draden van het vlees vormen een hoek van 90º.

Leg de gesneden bavette bij de aardappel en courget en bestrooi het geheel met wat van het heerlijke The Boost zout.

Heb je mijn Valentijn Angus bavette recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik deel dit gerecht in mijn story.