Wagyu entrecote en dry aged bavette recept

Wagyu entrecote en dry aged bavette recept | BBQuality

Inleiding

Dit Wagyu entrecote en dry aged bavette recept zorgt voor een plank met spraakmakende hapjes. Geweldig voor de feestdagen of voor oudjaarsavond!

Op deze plank komt Dubai's meest exclusieve sandwich met Wagyu A5. De Katsu (vlees) Sando (sandwich). De Wagyu entrecote met een krokante korst komt tussen een toast ingesmeerd met Tonkatu saus.

Hierbij serveren we een smaakvolle dry aged bavette van Kettyle gegrild met seasalt flakes.

Naast de smaakvolle stukken vlees maken we er ook een frisse Sunomono, dit is een Japanse komkommersalade, bij.

Ingrediëntenlijst

Wagyu Katsu Sando

  • 300 gram Wagyu A5 ribeye of entrecote
  • 2 sneetjes getoast casinobrood
  • Gemalen zeezout
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels panko

Tonkuta saus

  • 3 eetlepels Worcestershire saus
  • 3 eetlepels tomatenketchup 
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel rijstwijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 2 theelepels oestersaus
  • 1 theelepel sojasaus 


    Dressing

    • 3 eetlepels rijstazijn
    • 10 gr suiker
    • 1 theelepel gembersiroop
    • 1 theelepel sojasaus
    • 3 druppels sesamolie


    Dry aged bavette

    Sunomono

    • 1 bakje Wakame zeewier
    • 3 mini komkommers, in de lengte in dunne plakken gesneden

    Benodigdheden

    Bereiding Sunomono

    Laat met wat zout, voor ongeveer een half uur, het vocht uit de komkommerplakjes trekken. Spoel ze daarna af en rol ze op. Duw er vervolgens een prikker doorheen. Als laatste haal je het rolletje door de dressing heen.

    Bereiding Wagyu

    Klaarmaken voor de BBQ!

    Zorg voor een gelijk stuk Wagyu entrecote. Bestrooi deze eerst met een beetje gemalen zeezout. Haal eerst beide kanten door de bloem en daarna door een geklutst ei. Als laatste voorzie je het wagyuvlees van de panko paneer.

    Steek ondertussen de BBQ aan.  We gaan het vlees direct grillen en bakken in een skillet.

    Smeer de sneetjes casinobrood in met roomboter en rooster/toast ze vervolgens in een bakpan. Maak tussendoor de Tonkatu saus. Dit doe je door de ingrediënten met elkaar te mengen. Deze gaat later op de toast.

    Verhit een laagje olie tot 175°C in een voor het vlees passende skillet. Bak vervolgens de gepaneerde Wagyu entrecote om en om. Dit doe je ongeveer 1,5 minuut per zijde. Afhankelijk van de dikte van het stuk Wagyu vlees dat je hebt. Gebruik eventueel een kerntemperatuurmeter voor de gewenste garing.

    Smeer één zijde van beide stukken toast in met Tonkatu saus en leg de krokante Wagyu entrecote tussen de toast. Snijd eerst een vierkant langs de zijden af. Deel het daarna in vieren.

    Op deze plank gaan we ook genieten van een stukje dry aged bavette. Deze is zo lekker, dat we er na het grillen alleen wat seasalt flakes overheen strooien.

    Bereiding Dry Aged Bavette

    Een prachtig mals stuk vlees

    Leg de bavette op het hete rooster, schroei beide zijden mooi dicht. Gaar deze tot de gewenste garing, eventueel even controleren met een kerntemperatuurmeter. In dit recept heb ik de dry aged bavette bij een kerntemperatuur van 48 graden Celsius van het rooster afgehaald en vervolgens heb ik het vlees 5 minuten laten rusten.

    Snijd de bavette in mooie dunne plakken, haaks op de draad.

    Perfecte opmaak & serveren

    Leg de in 4 gesneden Wagyu sandwich om en om in een schaaltje, leg de gesneden bavette ook in een schaaltje en bestrooi met seasaltflakes. Haal de opgerolde komkommer door de dressing en leg deze samen met wat Wakame op een bordje. Zet alles op een plank en serveer direct.

    Geniet van jouw overheerlijke Wagyu entrecote en Dry aged bavette!

    BBQuality-TV laat jou zien hoe je dit recept moet bereiden. Klik hier!

    Maak je mijn wagyu entrecote en dry aged bavette recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.